Ocak ayında asgari ücret 1300 TL olacak

AK Parti seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin 1300 TL olacağı müjdesinin Ocak ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ocak ayında asgari ücret 1300 TL olacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin 1300 TL olmasına yönelik vaadin ocak ayında gerçekleşmesi bekleniyor. AK Parti ve muhaliflerin en çok tartıştığı konuların başında gelen asgari ücret vaadi AK Parti'nin iktidar olması ile 1300 TL olarak belirlenecek. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan seçim öncesi yaptığı açıklamalarda 1300 liralık asgari ücret vaadinin 2016 yılı sonunda uygulanacağını söylemişti. Babacan, "Bizim niyetimiz şu Aralık 2015'teki bin lira olan asgari ücretin Aralık 2016 geldiğinde bin 300 lira olması" demişti. Babacan asgari ücret tespitinin Aralık ayında yapıldığını anımsatarak "O gün kurulacak hükümet de sosyal taraflarla oturur, konuşur ve muhtemel mahsurları asgariye indirecek bir çerçeve üzerinde de o gün için anlaşılır. Biz asla işverenimizi mağdur etmek istemeyiz, Türkiye'de işsizliği artıracak, kayıtdışılığı artıracak bir tablo görmek istemeyiz" demişti.

Başbakan Davutoğlu ise Ali Babacan'ın açıklamalarından sonra yaptığı Manisa mitinginde asgari ücrete Ocak ayında vaat ettikleri zammı yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, "Bin lira olan asgari ücreti hemen 2016 başında bin 300 liraya çıkartıyoruz" dedi. Davutoğlu, 1 Ocak kararlılığını "Asgari ücret, aralıktaki komisyonda kamu kesimi tarafından bin 300 lira olarak teklif edilecek. Yanımıza ya işçileri ya da işverenleri alacağız veya ikisini birden alacağız ve ittifak yapacağız. Eğer ittifak olmazsa bize bir tarafın desteği yetiyor. Böylece asgari ücret bin 300 lira olmuş olacak. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz" sözleriyle ifade etmişti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.