Yeni Adli Yıl açılış töreni Külliye’de yapılacak

1 Eylül’deki Adli Yıl açılışnda ilkler yaşanacak. Tören Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ilk kez törende konuşma gerçekleştirecek. Açılışta,Erdoğan’la yaşadığı gerilim nedeniyle son iki yıldır konuşma yapmayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuklara seslenecek.

Yeni Adli Yıl açılış töreni Külliye’de yapılacak
20 Ağustos 2016 Cumartesi 19:20

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasette yaşanan beraberlik ve barış görüntüleri, yargıya da yansıdı. 1 Eylül’de Yargıtay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek “Yeni Adli Yıl Açılış Töreni” sürprizlere gebe olacak.
Tören, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Törende ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşacak.Son 2 yıl haricinde daha önceki törenlerde sadece Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve ev sahibi sıfatıyla Yargıtay Başkanı konuşuyordu.
Danıştay’ın 148. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da iki yıl aradan sonra törende konuşacak.
Törenin bir otelde düzenlenmesi planlanmıştı. Hatta davetiyeler de bu otel bilgisi ile ilgililere gönderildi.HDP dışındaki tüm siyasi partilere davetiye gönderildiği gelen bilgiler arasındaydı. Ancak 15 Temmuz sürecinin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, beraberindeki baro başkanları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından fikir değişikliği yapıldı.
Bu yeni durum doğrultusunda törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılmasında karar kılındı. Yeni adres, telefonla davetlilere bildirildi. Törende Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yapacak. Bu bir ilk olacak. Çünkü daha önce adli yıl açılış törenlerinde Cumhurbaşkanları sadece davetli olarak bulunuyordu. Başkan Cirit toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü ve Türk hukukunun geleceği ve yargının sorunları temalı bir konuşma gerçekleştirecek. Cirit ve Yargıtay üyeleri, törenin ardından Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkacak. Cirit, akşam saatlerinde TBMM’de resepsiyon verecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.