Şırnak'ta şiddetli çatışma: 16 PKK'lı öldürüldü!

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta şiddetli çatışma: 16 PKK'lı öldürüldü!
07 Mart 2016 Pazartesi 14:29

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Uygulama kapsamında yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bugün, güvenlik güçleri ile kalabalık bir terörist grup arasında, Turgut Özal Mahallesi'nde yürütülen operasyonlar sırasında sıcak temas sağlandı. Sabah saatlerinde sağlanan temasla birlikte şiddetli çatışma çıktı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 13 PKK'lı ölü ele geçirildi. Operasyonlar devam ediyor.

Ayrıca, Yeni Mahalle'deki patlayıcı tuzaklı sokak ve evlerde başlatılan aramalara devam ediliyor. 

İdil İlçesi'nin Turgut Özal Mahallesi'nde çıkan çatışmada öldürülen 13 PKK'lının cesetleri buradan alınarak traktör römorkuna konuldu. Çevre Yolu'nda, önde 2 zırhlı araç, ortada römorkunda ceset bulunan traktör ve arkada yine güvenliği sağlayan zırhlı araçla İdil Devlet Hastanesi bahçesine getirilen cesetler, morga alındı.
Dirsekli ile Kuyulu köyleri arasındaki kırsal alanda bir grup PKK'lının olduğu istihbaratı üzerine buraya da hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında öldürülen 3 PKK'lı, daha sonra cenaze aracıyla İdil Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Bugün 16 PKK'lının öldürüldüğü ilçede operasyonlar devam ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.