Öğrencilerini taciz eden öğretmene 150 yıl hapis cezası

Gaziantep'te, geçen yıl bir lisede kız öğrencilerine taciz etmesinden dolayı açılan davanın karar duruşmasında sanık Ali D'ye 12 kez 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Öğrencilerini taciz eden öğretmene 150 yıl hapis cezası
16 Mart 2016 Çarşamba 14:47

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen yıl kız öğrencileri "çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla yargılanan rehber öğretmen için açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Karar duruşmasına, tutuklu sanık Ali D, avukatı, mağdur avukatları ve kız öğrencilerin aileleri katıldı. Mahkemenin son sözü sorması üzerine sanık  Ali D, suçlamaları kabul etmedi ve beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, ilk başta sanık Ali D'ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan her bir öğrenci için 8 yıl hapis cezası verdi ve bu cezayı öğretmen olduğundan dolayı yarı oranında artırarak sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı altıda bir oranında düşürerek 10 yıl hapis cezasına hükmetti. Heyet, sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunuda işlemesinden dolayı her öğrenci için ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezasına, her mağdur için toplam 12 yıl 6'şar ay olmak üzere 150 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.