MHP, ikinci turda fire verecek mi? İşte Bahçeli'den açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğinin ikinci turunda fire verilecek mi sorusunun açıklık getirdi.

MHP, ikinci turda fire verecek mi? İşte Bahçeli'den açıklama
18 Ocak 2017 Çarşamba 12:24

Anayasa değişikliği teklifinin ikinci turunda 'MHP fire verecek mi' sorusu sorulmaya başladı. MHP'li milletvekillerininden bazılarının ilk turda 'evet' oyu kullanmasından dolayı MHP'nin fire verip vermeyeceği merak konusu oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Star habere yaptığı açıklamada bu konuya değindi.

Anayasa değişikliğine neden evet diyoruz?

"Neden "evet" dediğimizi herkes soruyor. Türkiye'yi tekrar bir kaos, kriz, darbe çağrısına fırsat verdirmeyecek ne olabilir sorusunun cevabını aradık. Bazı konular vardır ki siyasetin üstünde düşünmek mecburiyetindesiniz. Devletin bekası gibi, milli güvenlik gibi."

"Uygulamalara bakınca zaten Başkanlık kararnamelerle devletin yapısını güncelleyebiliyor. Bakanları kim atıyor? Başbakan! Sistem değiştirilince Cumhurbaşkanı atayacak. Meclis'te bir muhalefet milletvekili, 'Ben bir yasa teklifi verdim, kabul edildi' desin amenna. Öyle bir şey yok. Öbüründe de olmayacak" 

Erken seçim açıklaması

Diyoruz ki; TBMM'de bu aşamaya gelmiş olan yapılanmadan beklenen olmaz ise erken seçim kaçınılmaz olur. Bu bir saptama. Meclis nasıl çalışacak? Ya erken seçim olacak, ya referandumda bu iş düzelecek diyoruz. Biz erken seçimi niye isteyelim?"

MHP 2. turda fire verecek mi?

"Deniz Baykal gibi bir şahsın burada pazarlık var demesi kendisine yakışmayan bir davranıştır. Erdoğan'la ilgili bir cümlesi yok ama MHP'ye dolaylı yönden saldırıyor. Pazarlık diyor. Ne pazarlığı olacak bunda? Zaten sayımız belli içimizden 5 tane de muhalif çıkmış. "Ben vermeyeceğim" diyor. Böyle bir durum karşısında MHP'nin özel bir çıkarı ne olabilir memleketten başka.

3-5 kişinin sözüne bakarak MHP'yi değerlendirmeyin. Örneğin "24 fire var" diyorlar. Bu kadar büyük yalan olabilir mi? Zaten hepsi 40 kişi. 1'i ihraç edildi 39 kişi. 5'i hayır diyor 34 kişi kaldı. 24 hayır deniyorsa o zaman 330'u bulamaz. Biz ne söz vermişsek aynısını yerine getireceğiz. 18 maddeye ikinci turda da desteğimi vereceğim." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.