Lavrov: Batı, Türkiye'deki darbe girişiminde ve Ukrayna'daki darbede çifte standart uyguladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ve Ukrayna'daki darbeye farklı yaklaştığını kaydetti.

Lavrov: Batı, Türkiye'deki darbe girişiminde ve Ukrayna'daki darbede çifte standart uyguladı
02 Eylül 2016 Cuma 19:50

Rusya Dış ve Politika Konseyi'nin yayınladığı dergiye konuşan Lavrov, Ukrayna'daki darbenin ardından Batı'nın darbeye anında destek verdiğini ve ABD'nin Avrupa ülkeleri üzerindeki nüfuzunun pekiştirilmesi için Rusya faktörünün devreye sokulduğunu hatırlatarak, "Türkiye'deki darbe girişiminin ardından darbelerin kabul edilemeyeceğini söyleyen Batılı partnerlerimizden hiçbiri, Ukrayna için aynı şeyi söylemedi" şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

"Rusya-NATO Konseyi'nin sadece Ukrayna meselesini bir kez daha görüşmek için toplandığı izlenimi oluştu. Yani NATO, üyelerinin birbirlerine gösteriş yapmak için Rusya karşıtı argüman aradığı ideolojik bir teşkilat dönüştü" diyen Lavrov, İttifak içindeki bazı kişilerin bundan haberdar olduğunu ve bunun sonuç getirmeyecek bir yol olduğunu anladıklarını söyledi.

Lavrov, AB'de bürokrasinin NATO'ya kıyasla daha yaygın olduğunu ifade etti.
AB'nin ABD'den gelen talimat doğrultusunda Rusya ile bağları tamamen koparmak istediğini söyleyen Lavrov, bunun geleneksel Batı Avrupa duruşuna aykırı olduğu vurguladı. Lavrov, NATO'da işlerin daha demokratik şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.