Kılıçdaroğlu: "Darbeye sahip çıkmak görevimiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınına katılarak CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu: "Darbeye sahip çıkmak görevimiz"
28 Temmuz 2016 Perşembe 12:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlamak için canlı yayına katıldı. Hande Fırat'ın liderler zirvesine katılmak için daha önce 'gitmem' dediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmesiyle ilgili soru üzerine gaf yaptı.

Hande Fırat'ın bu sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Külliye'ye gitmeden önce Erdoğan'ın kendisine demokrasinin yanında durduğu için teşekkür ettiğini anlatmasının ardından dili sürçerek Erdoğan'a ''darbeye sahip çıkmak görevimiz" cevabını verdiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu CNN Türk'deki canlı yayında şu konularada değindi:

- Darbeyle ilişkili olanların ihracından daha doğal bir şey olamaz

- Beştepe'deki zirvede "cadı avı" endişesini dile getirdim

- Savcılar kamuoyu gözünde soru işaretleri yaratmamalı

- Darbeciler hukuk içinde yargılanmazsa devletin darbecilerden farkı kalmaz

- Siyasi partiler darbe girişimi sonrası özeleştiri yapmalı

- Birbirimizi dinlemeliyiz, demokrasinin uzlaşma kültürü olduğunu unuttuk

- Bir kişi cemaatten olduğu için devlette yükseliyorsa liyakat bozulur. Sınav sorularının çalınmasıyla ilgili dosyaların büyük kısmı kapatıldı.

- Cumhurbaşkanı aradı, darbeye karşı tavrımız için teşekkür etti. Olağanüstü bir durum olduğu için Beştepe'ye gittim. 4 siyasi parti liderinin de Beştepe'de olmasını isterdim. HDP liderinin de Beştepe'de olmasında yarar görüyordum. HDP'nin de olması gerektiğini Cumhurbaşkanı'na söyledim. 

- Yargı bağımsızlığının önemini Beştepe'deki zirvede ifade ettim. Türkiye'nin en azından AB'deki demokratik standartları sağlaması lazım. 

Kaynak. CNNTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.