Kaymakam Halit Benek'e suikast girişimi

Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek'e suikast için geldiği değerlendirilen bir terörist, etkisiz hale getirildi.

Kaymakam Halit Benek'e suikast girişimi
23 Eylül 2016 Cuma 19:33

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığına getirilen Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek'e suikast için geldiği tespit edilen bir terörist, etkisiz hale getirildi

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mazıdağı ilçesinde Dere Sokak üzerinde 2 terör örgütü mensubunun görülmesi üzerine "dur" ihtarı yapıldığı halde teröristlerin ihtara uymayarak kaçmaya başlaması üzerine "Leşker" kod adlı bir terör örgütü mensubunun vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terör örgütü mensubunun yapılan üst aramasında, tabanca, susturucu, el bombası ve 8 fişek ele geçirildi. Kaçarak uzaklaşan diğer örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği açıklandı.Güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi.

Açıklamada;

"Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.