HSYK Olağanüstü toplandı - Darbeciler hakkında yakalama kararı

HSYK, Fettullahçı Terör örgütüne mensup Hakim ve savcılar hakkında disiplin yönünden en ağır tedbirlerin alınmasının görüşülmesi için sabah saatlerinde acilen toplandı. HSYK'dan darbe girişimi ile ilgili açıklama var mı? Darbe teşebüsünde bulunan asker ve siviller içinde yakalama kararı çıkarıldı.

HSYK Olağanüstü toplandı - Darbeciler hakkında yakalama kararı
16 Temmuz 2016 Cumartesi 09:48

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), sabah saatlerinden itibaren acilen toplandı. Fettullahçı Terör Örgütü askerler tarafından dün akşam başlayan darbe girişimi sonrasında HSYK, Hakim ve Savcılar içerisinde FETÖ'ye bağlı kişilere verilecek en ağır disiplin cezalarının verilmesi ile ilgili toplandı. 15 Temmuz 2016 akşamı İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ardından, yargı içinde silahlı terör örgütü FETÖ üyesi olduğu belirlenen hakim ve savcıların durumu ele alınacak.

Bu kapsamda HSYK'nın olağanüstü toplanarak, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkında disiplin yönünden en ağır tedbirleri görüşeceği öğrenildi.

Toplantının sonuçlarına ilişkin HSYK, kamuoyuna açıklama yapılacak.

Darbeci asker, hakimler hakkında yakalama kararı

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti'nde darbeye teşebbüs eden tüm askerve siviller hakkında yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ'ye bağlı bazı HSYK, yargıtay ve danıştay üyeleri hakkında da yakalama kararı var.

Darbecilerin 81 ile sıkıyönetim atama listesi hazırladığı ortaya çıktı. Savcılık, darbe girişiminde bulunan askerlerin FETÖ üyesi olduğunu gösteren deliller oluğunu da açıkladı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada; ‘'Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK'da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı verilmiştir’' denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.