Diyanet'te FETÖ operasyonu - 492 kişi görevden uzaklaştırıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 492 din görevlisi, FETÖ'ye mensup olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırdı. Aralarında vali, başkanlık müsaviri gibi görevlerde bulunanlarında olduğu 492 kişinin isimleri neler? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı merkez, taşra ve yurtdışında görevli 492 personelin görevden alınması ile ilgili detaylar haberimizde.

Diyanet'te FETÖ operasyonu - 492 kişi görevden uzaklaştırıldı
19 Temmuz 2016 Salı 14:00

15 Temmuz 2016 Fettullahçı Terör Örgütü mensubu teröristlerin, hükümeti devirmeye yönelik gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi geri püskürtüldü. Darbeci ve terörist FETÖ'cülerin devlet içine sızmış terörsitleri, devlet kurumlarından bir bir temizlenmeye başladı. Yargıtay, HSYK, İçişleri ve TSK içerisinde bulunan FETÖ'cü teröristler operasyonlar ile görevlerinden alınırken, bir haber de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez, taşra ve yurtdışında görevli personelden FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 492 kişiyi görevden uzaklaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak, haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere 492 din görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Diyanet tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görev yapan personelden darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilişkili 492 görevli, din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere görevlerinden uzaklaştırılmıştır.
Bu kapsamda 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 Başkanlık müşaviri, 1 Başkanlık müftüsü, 5 il müftü yardımcısı, 31 ilçe müftüsü, 2 Diyanet İşleri uzmanı, 1 din hizmetleri ataşesi, 7 eğitim görevlisi, 65 vaiz, 5 uzman vaiz, 1 avukat, 7 cezaevi vaizi, 1 eğitim uzmanı, 187 imam-hatip, 95 Kur’an kursu öğreticisi, 5 memur, 11 murakıp, 40 müezzin kayyım, 1 öğretmen, 2 sayman, 1 şef, 9 şube müdürü, 2 uzman, 1 uzman imam-hatip, 7 VHKİ olmak üzere toplamda 492 personel açığa alınmıştır.

Başkanlığımızın bu konuda oluşturduğu komisyonlar kapsamlı çalışmalarını sürdürmektedir. "

Görevden alınan 491 din görevlisinin ismi açıklandı mı?

Fettullah Gülen'in lideri olduğu FETÖ/PDY mensubu diyanet görevlileri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden uzaklaştırdı. Görevden uzaklaştırılan 492 FETÖ üyesinin içerisinde 3 il müftüsü, 1 daire başkanı ve 1 Başkanlık müşavirininde bulunduğu ifade ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle görevden alınan personelin ismi açıklandığında haberimizde sizlerle paylaşacağız. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevdalı ulkesıne - 8 yıl önce
Allah vatan haınlerının belasını versın.bır ımam olarak soyluyorum.ey hoca dıye gecınenler feto teror orgutune baglı olacagınıza,Allah ve Rasulune baglı olsaydınız ya
Avatar
samyeli - 8 yıl önce
Yazıklar olsun. Aynı camiada olduğumuz için üzüntü duyuyorum.
Avatar
Vatanını Seven - 8 yıl önce
Allah Kahhar ismi ile kahretsin.