Dağlıca Konusu Tam Bir Bilgi Kirliliği

Dağlıca için yayılan bilgiler korkunç olaylar olduğuna işaret ederken Ankara sessizlik içinde.

Dağlıca Konusu Tam Bir Bilgi Kirliliği
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dağlıca'dan gelen şehit haberlerine Türkiye kilitlenmişken aradan neredeyse bir gün geçmesine rağmen Ankara derin bir sessizlik içinde. Bölgede halen çatışmaların devam ettiği bildirilirken basın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında korkunç rakamlar ve olaylar dile getiriliyor.

Reuters'in bildirdiği 16 şehit haberi bir çok basın kuruluşunda yer verilmeden Ankara açıklaması beklenirken Ankara'nın sessizlik içinde olması akıllara yeni ihtimaller getiriyor. En son Sözcü Gazetesi'nin geçtiği bilgiye göre şehit sayısı 21'e ulaşmış durumda. Gazete çok sayıda rehin olduğunu da yazıyor. Sosyal medya hesaplarından ise çok daha korkunç sayılar bildiriliyor.

Diğer yandan bir televizyon kanalına bağlanan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş şehitlerin PKK'nın üstlendiği bölgede kaldığı için askerin onlara ulaşamadığını aktardı. Bölge kaynaklı ciddi kanıt ve duyumlara sahip olduğunu aktaran Yarkadaş, askerin halktan aracı olarak PKK'nın bölgeden çekilmesini ve şehitleri teslim etmesini istediğini de aktardı.

Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi'nde çok sayıda yaralı askerin bulunduğu da gelen bilgiler arasında. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.