CHP yine AYM'ye gidecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği teklifinin ikinci turu için önemli açıklamalarda bulundu.

CHP yine AYM'ye gidecek
16 Ocak 2017 Pazartesi 14:56

Anayasa değişikliği teklifinin birinci turu TBMM Genel Kurulu'nda tamamlandı. Teklifin ikinci turu için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 330 oya ulaşması halinde Anayasa Mahkemesine gideceklerini söyledi.

İşte CHP'li Özel'in açıklaması:

"İkinci turda eğer Adalet ve Kalkınma Partililer, bu rejim değişikliğini, gizli yapılması gereken oylamayı aleni yapmaya kalkarlarsa burada en sert ve net tavrımızı tekrar göstereceğiz. Böyle bir oylamaya izin vermeyeceğiz. Ortaya çıkan tüm ihlalleri, teknolojinin, hukukun, İçtüzüğün tanıdığı tüm olanakları kullanarak tespit edeceğiz ve bunu günü geldiğinde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Eğer bu düzenleme açık, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330'u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin denetlenmesini ve iptalini sağlayacağız.

Anayasa Mahkemesinin 2010 yılında verdiği karar son derece net. 'Ben ihlalin ikinci turda olduğuna bakarım. Yapılan ihlalin aynı oylamada olmasına bakarım ve sayının sonucu etkileyecek olmasına bakarım' diyor Anayasa Mahkemesi. O yüzden mesele ciddidir. Hem orada bu alenileştirmeye, gizli oyun açık gösterilmesine karşı çıkacağız, gerekirse de bunu Anayasa Mahkemesine götürmede zerre tereddüt etmeyiz. Çünkü mesele rejim meselesidir, Cumhuriyet meselesidir, ülkenin geleceği meselesidir."
 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.