Bingöl'de hain saldırı: Çok sayıda ambulans olay yerinde

​Bingöl kaymakamlığının yakınında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araç patlatıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevki yapıldı.

Bingöl'de hain saldırı: Çok sayıda ambulans olay yerinde
23 Ekim 2016 Pazar 12:57

Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 asler şehit olurken 20 kişide yaralandı. 

PKK'lı teröristler Bingöl'ün Gençler İlçesindeki kaymakamlığın yakınına PKK'lılar tarafından yerleştirilen bomba yüklü araç, zırhı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. PKK'lıların hain saldırısında ilk belirlemelere göre  1 asler şehit olurken 6'sı asker olmak üzere 20 kişide yaralandı. Patlamada bir çok ev ve iş yerinde de hasara yol açtı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevki yapılırken yaralılar Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. PKK'lılar için geniş çaplı operasyon başlatılırke Vali Yavuz Selim Köşger, olay yerinde incelemelerde bulunurken yetkililerden de bilgi aldı.

Bingöl Valisinden açıklama

Olayla ilgili açıklama papan Vali Köşger şu sözleri söyşedi:

 "Saat 22.50 sıralarında Genç İlçemizde, eş zamanlı saldırı gerçekleşti. Bombalı araç patlatıldı. Kaymakamlık lojmanını korumakla görevli olan bir polis memurumuz şehit oldu. 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Bunlardan birisinin durumu ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Durumu ağır olan ameliyatı yapılmak üzere Malatya'ya sevk edildi. 14 sivil vatandaşımız hafif yaralı. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Sıcak temas sağlandı, karşılıklı çatışmalar gerçekleşti. Şu anda operasyon sürüyor" dedi.

Şehit sayısı yükseldi

Polis aracına yapılan hain saldırıda şehit sayısı yükselerek 2’ye çıktı. 5'i güvenlik memuru olmak üzere 20 kişi yaralanmıştı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.