Başbakan Yıldırım, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak basın açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı terör zirvesi toplantısı sona erdi. 3 lider toplantı sonrasında basın açıklaması yaptı. Terör zirvesinde alınan kararlar ne oldu?

Başbakan Yıldırım, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak basın açıklaması
14 Aralık 2016 Çarşamba 13:25

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı terör zirvesi toplantısı sona erdi.Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen 3 lider Türkiye'de yaşanan terör sorunu ile ilgili görüşme ortak basın açıklaması yapıyor.  2 buçuk saat süren terör zirvesinde hangi kararlar alındı? İşte detaylar..

Türkiye'de terörle mücadelenin siyset üstü olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti, CHP ve MHP'nin terör konusunda bir uzlaşmada olduğunu ifade etti.  Binali Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantı sonrasında Terör konusunun siyaset üstü olduğunu yineledi. Kılıçdaroğlu, "Terör konusu siyaset üstüdür.  Yapılacak her türlü çalışmada, kararda, yasal düzenlemelerde sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Zira ülkemizin hem doğu güneydoğuda hem de güney sınırlarımızdaki Suriye’de Irak’ta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. Burada içerde ve dışarda kim ne söylerse söylesin, bizim açımızdan anlamı yoktur. 

Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında konuları sayın genel başkanlar ile paylaşma fırsatı bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu. Teşekkür ediyorum. Yaşanan terör olaylarıyla ilgligi bilgilendirildik. Terör konusunda siyasal partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör can yakıyor, insanlık suçudur. Bu konuda kendilerine düşüncelerimizi ifade ettik. Türkiye süratla olağan sürecin içine girmeli. Terör tek bir partinin çözeceği sorun değil. Ortak mücadele etmemiz gerekir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamasında,  " Terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir. Siyasi partiler kesin bir acımasızlıkla mücadele edilmesini talep etmektedir. Sayın Genel Başkana ve Başbakan’a teşekkürlerimi sunuyorum.." dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.