Başbakan Yıldırım: Açıklamalar fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Başika'daki Türk askeri hakkındaki soruya "Bağdat hükümeti buna takılacağına terör örgütüne karşı bir şey yapsın." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım: Açıklamalar fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı
07 Ekim 2016 Cuma 13:47

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gazetecilerin soruları cevapladı. Bağdat'ın Türk askerinin Başika'da bulunmasından rahatsız olduğu ve Türk askerine karşı 'işgalci güç' tanımlanmasına karşı Binali Yıldırım, "Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz" diye tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

Erken seçim iddiası: Her söylenene inanmayalım
 
Her söylenene inanmayalım. AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.

Bağdat'ın açıklamaları tehlikeli

Askerimiz orada görevini yapıyor, DAEŞ ile mücadele ediyor. 60 ülkeden orada mücadele eden var. Irak ile gönül bağı olmayan birçok ülkenin orada askeri var. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz. Uzun zamandır orada ve orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bölgenin huzur bulması için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına terör örgütüne karşı bir şey yapsın.

Mülakat konusunda hassasiyet

Böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Mülakatlar konusunda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor: FETÖ ve bölücü terör örgütü. Onun dışında vatanına, milletine sadık, yurdunu seven bütün öğretmenler için kapımız açık.

Sözümüzün arkasındayız

Muhalefet partilerinin genel başkanları ile yaptığımız konuşmada 'OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız' dedik, bunu yaptık. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. 

Milletin mağduriyeti mi önemli, darbecilerin mi

Ana muhalefet lideri 15 Temmuz'u bıraktı, sanki millet mağdur olmamış gibi bir mağdur edebiyatı gidiyor. Milletin mağduriyeti mi önemli, darbecilerin mağduriyeti mi önemli? Kimse bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmasın. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.