Başbakan Binali Yıldırım'dan darbe girişimi açıklaması

Ankara ve İstanbul'da neler oluyor. Paralel yapıya bağlı bazı askerlerin darbe girişmine kalkması sonrası tüm emniyet birimleri harekete geçti. Başbakan Binali Yıldırım'dan darbe girişimi açıklaması haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım'dan darbe girişimi açıklaması
15 Temmuz 2016 Cuma 23:33

Ankara'da akşam saatlerinde savaş uçaklarının alçak uçuş yapması ve İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nün askerler tarafından kapatılması sonrasında bir darbe girişimi olduğu ifade ediliyordu. Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım önemli bir açıklama yaptı. 

Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili; "Doğrusu bir kalkışma üzerinde duruyoruz. Emir komuta zinciri olmadan bir kalkışma söz konusu. Hükümet iş başındadır. Bu kalkışmayı yapanlar en ağır şekilde gereken yapılacak. Bunun adına henüz bir darbe demek doğru olmaz. Belirli bölgelerde devletin emanet ettiği silahları alarak vatandaşların üzerine giden ve etkisiz hale getiren gruplar var. Bunların kim olduğunu tespit edip gereken yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

Başbakan ayrıca tüm güvenlik birimlerine seslenerek, iç ve dış unsurlardan gelebilecek herhangi bir saldırıya anında karşılık verileceğini ifade etti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sanane - 8 yıl önce
Lütfennnn halkimiza bise olmaz