Sığınmacılara niteliklerine göre iş verilecek!

Türkiye'ye Suriye'de çıkan iç savaş nedeniyle gelen sığınmacılara niteliklerine göre iş imkanı sunulacak.

Sığınmacılara niteliklerine göre iş verilecek!
20 Eylül 2016 Salı 11:08

Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınır kapısından geçerek Türkiye'ye gelen sığınmacıları entegre edebilmek için TÜBİTAK öncülüğünde çalışma başlatıldı.

Sabah gazetesindeki Rüstem Mehmet Haznedar'ın haberine göre Türkiye'ye sığınan nitelikli sığınmacılar hakkında değerlendirme yapmak için  TÜBİTAK öncülüğünde çalışma başlatıldı. YÖK, MEB, YTB ve AFAD'ın katıldığı bu çalışmada eğitim seviyesi yüksek olan Suriyeli sığınmacıların eğitim alanına göre iş olanakları sunulması planlanıyor.

Suriyeliler için konut projesi hayata geçiyor

Ayrıca havaların soğunmasıyla yaşanan sıkıntıların artacağı konut sorunu çalışmalarınada hız verilerek son aşamaya gelindiği öğrenildi Kilis ve Hatay'da başlatılacak olan konut projesi için ortak çalışma yürüten AFAD, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konutlar için Suriyelilere uygun ödeme koşulları sunacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.