Merkez Bankası faiz kararı açıklaması

Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz oranlarında indirim yaptı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklaması
22 Eylül 2016 Perşembe 14:15

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek yüzde 8,25'e düşürdüğünü, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te bıraktığını açıkladı.

PPK'nın faiz kararına ilişkin ankete katılan ekonomistlerin tamamı marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) indirim bekliyordu. Ankete katılan ekonomistlerden 1'i bu indirimin 50 baz puan, 14'ü ise 25 baz puan düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ediyordu. Öte yandan, ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) ve borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) ise değişiklik olmayacağını tahmin ediyordu.

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan düşürerek yüzde 8,5'e çekerken, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te bırakmıştı.

Merkez Bankası koridorda yine indirime giderek kesintisiz yedinci kez indirim yapmış oldu.

ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranlarını değiştirmeden aynı düzeyde tutma kararı aldı.Dün akşam faiz kararını açıklayan ABD Merkez Bankası FED, piyasa beklentileri dahilinde, yüzde 0,25 ile 0,50 aralığındaki faiz oranlarını sabit tuttu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.