MEB'den açığa alınan öğretmenlere eğitim ödeneği yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 'Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği' konulu yazısında açığa alınan öğretmenlerin ne kadar maaş alacağını duyurdu. Açığa alınan öğretmenler ödenek alabilecek mi? Öğretim odeneği detaylı bilgi...

MEB'den açığa alınan öğretmenlere eğitim ödeneği yazısı
19 Eylül 2016 Pazartesi 12:27

Millî Eğitim Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan 'Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği' konulu yazısında açığa alınan öğretmenlerin ne kadar maaş alacağını duyurdu.

MEB'in resmi yazısına göre 657 sayılı Devlet memurları kanununun da yer alan öğretim yılındaki hazırlık ödeneğinin karara varıldığını resmi yazı ile şöyle açıkladı:

"Eğitim Öğretim Hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara (İlkokul ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil ) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihte ve Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödeneceği hükme bağlanmıştır."

Görevden uzaklaştırma tedbiri alınan öğretmenlere ödenek yok

Bakanlığının 'Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği' konulu yazısında Maliye Bakanlığının hazırlık ödeneğine ilişkin yazısındaki " Disiplin soruşturması nedeniyle açıkta bulunan ve öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği ay içerisinde gayri iradi olarak görevinin başında bulunmayan öğretmenlere, daha sonra idare tarafından görevlerine başlamaları halinde öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenmesi" için yapılan açıklamada MEB'e bağlı okullarda ve kurumlarda öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen çalışan ve görevden uzaklaştırma tedbiri alınan öğretmenlerin, hazırlık ödeneğinin ödenmemesi gerektiği belirtildi.

Tedbir kaldırılında alabilecek

Görevden uzaklaştırma tedbiri bulunan öğretmenlerin tedbirinin kaldırılması halinde bu öğretmenlere fiili olarak göreve başladığı tarih itibari ile ödeme yapılacağı bildirildi.

İkinci dönemin başlama tarihine göre oranlar farklı

Ayriyeten bakanlık 2016 yılı merkezi bütçe kanununa göre ikinci dönemden önce göreve başlayan öğretmenlere % 75 oranında ve ikinci dönemden sonra göreve başlayan öğretmenlere ise % 50 oranında ödeme yapılacağını açıkladı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.