İslam Kalkınma Bankasından Türkiye'ye dev yatırım

IDB Başkanı Ali el-Medeni, Türkiye'ye son 3 yılda 3 milyar dolardan fazla yatırım desteği sunduklarını belirterek, "Gelecek 3 yıl için 6 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

İslam Kalkınma Bankasından Türkiye'ye dev yatırım
03 Aralık 2015 Perşembe 13:24

 AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, Türkiye'deki kurumlarla ortaklık fikrinin her zaman gündemlerinde bulunduğunu çünkü Türkiye'nin Dünya Bankasının güçlü fon üyelerinden birisi olduğunu kaydetti.

IDB'nin yurt dışında işlem gören sukukunun Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda nitelikli yatırımcılar arasında alım-satıma açıldığını anımsatan Medeni, bu sukuk enstrümanının kredi notunun da yüksek olduğunu dile getirdi.

Medeni, "Türkiye'ye son 3 yılda 3 milyar dolardan fazla yatırım desteği sunduk. Gelecek 3 yıl için bu rakamı iki katına çıkararak, 6 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.