Bakanlık bedava internet sağlayacak

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, diğer bakanlıklarla yaptığı ortak çalışmada ücretsiz internet için çalışma yaptı. Aralık sonunda hayata geçecek.

Bakanlık bedava internet sağlayacak
01 Kasım 2016 Salı 14:07

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aralık ayının sonunda ücretsiz internet imkanı sağlayacak. Yoksuk vatandaşlar için hazırlanan "ücretsiz internet" uygulaması ile yaklaşık olarak 300 bin vatandaş yararlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ortak çalışması bir yıl önce başlatılmıştı. Ücretsiz internet uygulaması için yapılan ortak çalışmada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun 11 Şubat 2016 kararı ile hayata geçirilecek. 

Dar gelirli ailelere sağlanacak bu imkanla teknolojiden rahatça yararlanacak. Bu uygulama ile heskesin eşit şekilde teknolojilerden yararlanmasını isteyen ortak çalışmanın amaçlarının biride internet kullanmak isteyen çocukların ruhsatsız internet kafelerden uzak tutmak.

40 milyon liralık kaynak ayrılan ücretsiz internet uygulamasında güvenliği sağlamak için "aile koruma" şifreli ve kotalı olarak sunulacak. Destekten faydalanmada temel kıstas olarak ailelerin gelir düzeyine bakılacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.