Avrupa Merkez Bankası faiz indirimi yapacak

Uluslararası finans kuruluşları uzmanları, ECB'nin mevduat faiz oranında indirime gidebileceğini ve bankanın parasal genişleme programının büyüklüğü ile süresini değiştirebileceğini belirtiyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz indirimi yapacak
02 Aralık 2015 Çarşamba 13:36

Uluslararası finans kuruluşları uzmanları, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yeni makroekonomik projeksiyonlarını açıklayacağı perşembe günkü toplantısında, mevduat faiz oranında indirime gidebileceğini ve bankanın parasal genişleme programının büyüklüğünü ve süresini değiştirebileceğini belirtiyor. 

ECB, Avro Bölgesi'nde çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele ederken, Başkan Mario Draghi'nin alacağı olası yeni tedbirler, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. 

Frankfurt'ta yarın gerçekleştirilecek ECB toplantısında, ekonomik görünüm ve tahvil alım programında yeni düzenlemelerin ele alınması beklenirken, ayırca bankanın Avro Bölgesi'ne ilişkin yeni enflasyon ve büyüme tahminlerini de açıklaması öngörülüyor.

Uzmanlar, bankanın toplantıda açıklayacağı yeni makroekonomik projeksiyonda enflasyon beklentilerini aşağı yönlü revize edebileceğini, mevduat faiz oranında indirime gidebileceğini ve  aylık varlık alım programının miktarını ve süresini artırabileceğini düşünüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.