Teknoloji ve İnovasyon Liseleri öğrencilere büyük imkanlar sunuyor

İngiltere, ABD, Almanya gibi ülkelerinde bulunan Teknoloji ve İnovasyon Liseleri artık Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Özel Akıllı Okullar eğitim kurumlarında, öğrenme hızını artıran 'sanal gerçeklik', '3 boyutlu mesleki eğitim', geleceğin teknolojisi '3D tarayıcılar ve yazıcılar', 'internet of things' ve yeni nesil 'Uygulamalı IQ Sınıfları' bulunacak.

Teknoloji ve İnovasyon Liseleri öğrencilere büyük imkanlar sunuyor
07 Mart 2016 Pazartesi 09:30

Teknolojinin günden güne gelişmesi eğitim hayatına da direkt olarak etki ediyor. 21. yüzyılın dünyasında eğitime verilen önem ülkelerin temel hedeflerinden birisi olması normal durum haline geldi. Türkiye'de de teknolojiyi eğitim ile birleştirme konusunda büyük bir çalışma yapılıyor. 

İngiltere, ABD, Almanya gibi ülkelerinde bulunan Teknoloji ve İnovasyon Liseleri artık Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Teknolojinin her türde kullanıldığı Özel Akıllı Okullar, Ankara, Eskişehir, Konya ve Aksaray gibi illerde faaliyete geçecek. Ankara'nın Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Sincan gibi ilçelerinde kurulacak Teknoloji ve İnovasyon Liseleri'nde yetiştirecek öğrenciler sanayicilerin ara eleman ihtiyacını büyük ölçüde sağlamayı hedefliyor.

İlk olarak 2013 yılında İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Lisesi ile ilk meslek lisesi dönüşümünü ve gelişimini başlatan Özel Akıllı Okullarda, öğrenme hızını artıran 'sanal gerçeklik', '3 boyutlu mesleki eğitim', geleceğin teknolojisi '3D tarayıcılar ve yazıcılar', 'internet of things' ve yeni nesil 'Uygulamalı IQ Sınıfları' bulunacak. Böylelikle gençler eğitimleri süresince teknoloji ile iç içe ders görecek.

2016 yılında Türkiye genelinde, Özel Akıllı Okulları, kimya, gıda, aşçılık, tekstil, plastik, matbaa ve motorlu araçlar kolejlerini geliştirerek, mesleki eğitim almak isteyen kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Eğitimde Dönüşüm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yurteri, alınan desteklerle şubelerinde orta ve alt gelir grubu ailelere özel okul hizmeti verdiklerini söyledi. Yurteri, "2015-2016 eğitim öğretim döneminde İvedik OSB içerisindeki Teknokent Liselerinde, teknolojiyi iyi kullanan, yabancı dili iyi bilen, iletişimi kuvvetli, kendini iyi anlatan yetenekli 2 bin öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hizmeti kolej kalitesinde devlet garantisiyle yüzde 100 eğitim burslu veriyoruz. Bu konuda devletimize minnettarız. Nitelikli ara eleman sıkıntısı, sanayicinin yıllardır konuştuğu bir konu" dedi.

Yenilenebilir Enerjinin önemli olduğuna dikkat çeken Yurteri, bu potansiyelin işşizlik sorununa ilaç olacağını ifade etti. İdris Yurteri, "Rüzgar enerjisinden 1 megawatt güç üretimi için ortalama 12 çalışana ihtiyaç duyuluyor. Rüzgar enerjisinde 2023 hedefine ulaşılması durumunda 240 bin kişinin istihdam edileceği düşünülüyor" açıklamasını yaptı.

Eğitimde Dönüşüm Vakfı'nın faaliyetleri nelerdir ?

Eğitimde Dönüşüm Vakfı Eğitimin her alanında özellikle de Mesleki ve Teknik eğitim alanında 21.yüzyılın gereksinimleri ve adından da anlaşılacağı gibi Türk Eğitim Sistemindeki değişim ve dönüşüm kapsamında;

Mesleki ve Teknik Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde, uygulamanın önemi ve doğru planlanmasına yönelik raporların hazırlanması,

Ölçme ve değerlendirme ve Mesleki eğilim testleri,

Online Destek Eğitim Hizmeti,

Eğitim-Öğretimi destekleyici materyal üretimi,

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve Meslek lisesi Eğitim-Öğretim modelleri tasarımı, gereksinimler, aksayan yönler, çözüm önerilerine yönelik raporların hazırlanması,

STK’lar ve Meslek birlikleri ile iş birliği halinde Mesleki ve Teknik eğitim konusunda farklı çözüm üretim faaliyetleri ve organizasyonları,

Kişisel gelişime yönelik eğitimler,

Uluslararası staj ve mesleki beceri eğitimleri organizasyonları,

Eğitimde Teknoloji Doğru kullanımı ile ilgili raporlar ve çözüm önerileri üretmek gibi faaliyetlerde bulunmaktadır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Barış öztürk - 8 yıl önce
Oğlum Akıllı okul yenilenebilir enerji bölümünden 11.ci sınıfa geçti .Oğlumu inavasyon bölümüne geçiş yaptırabilir miyim?