Türk iş adamlarından THY'ye destek - Kabin yasağı açıklaması

ABD'nin Türkiye ile birlikte 8 ülkeye getirdiği kabin yasağı uygulamasının ardından ABD'de yaşayan Türk iş adamlarından Türk Hava Yolları'na (THY) destek geldi. Türk iş adamları THY'yi kullanmaya devam edecek.

Türk iş adamlarından THY'ye destek - Kabin yasağı açıklaması
24 Mart 2017 Cuma 12:08

ABD’nin Türkiye'de dahil 8 ülkeye getirdiği kabin yasağı uygulaması kapsamında bu ülkelerden ABD'ye doğrudan yapılan uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almaları yasaklanmıştı. Kabin yasağına ABD'de yaşayan Türk iş adamlarından tepki geldi. 

Türk iş adamları yasağa rağmen Türk Hava Yollarını (THY) kullanmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yasaktaki gerçek nedenin güvenlik olmadığına vurgu yapan Türk iş adamları, nedenin ekonomik misilleme olduğunu savundular. 2000'li yılardan bu güne kadar ABD'de organik gıda ticareti yapan Murat Güzel, Türkiye'ye sık sık seyahat ettiğini ve seyahat ederken de THY'yi tercih ettiğini vurguladı. Kaliteli hizmetinden dolayı THY'yi tercih eden Güzel, Türkiye ticari olarak şirketimiz adına önemli bir yere sahip.” dedi.

Doğal taş sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Mustafa Tuncer de THY'ye destek vererek yasağa tepki gösterdi. Dünyanın birçok yerinden satın aldığı taşları ABD'de satan Tuncer, yasağının engel olamayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Biz 15 Temmuz’da tankların önünde durmuş bir milletiz. Sonrasında ise farklı birçok anlamda ekonomik baskıların olacağını biliyorduk, bu süreçte de ülkemizin parlayan yıldızı ve dünyanın en iyi hava yolu şirketlerinden biri olan THY’nin yanında duracağız. 11 saat laptopumdan uzak dururum fakat THY ile uçmaya devam ederim. Çevremizdeki insanlara da bunu tavsiye edeceğim.”

New York'ta gıda sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Levent Ali Yıldız da yasaktaki gerçek nedenin ekonomik ve siyasi sebepler olduğuna inandığını vurgulayarak, “Dünya havacılığının yıldızı olan THY'nin bu anlamsız yasak kalkana kadar belki de en azından özellikle Business ve First class yolcularına built-in laptoplar sağlayarak bu siyasi oyunun önüne geçecek hamleler yaratacağına inanıyorum. Bizim de her koşulda bu anlamsız yasaktan etkilenecek THY’yi desteklemeyi sürdüreceğimizi belirtmek isterim.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.