Rusya Merkez Bankasından Türk ürünleri raporu

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporda, 1 Ocak'tan itibaren Türk ürünlerinin sevkiyatına getirilen yasakların, Rusya'da sebze ve meyve sevkiyatlarında kesintilere neden olabileceğini belirtti.

Rusya Merkez Bankasından Türk ürünleri raporu
11 Aralık 2015 Cuma 20:25

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporda, 1 Ocak'tan itibaren Türk ürünlerinin sevkiyatına getirilen yasakların, Rusya'da sebze ve meyve sevkiyatlarında kesintilere neden olabileceğini belirtti.

Rusya'da bir haber ajansının yaptığı habere göre, Rusya Merkez Bankası tarafından rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda:

"Bazı Türk ürünlerine getirilen yasaklar Rusya'ya sebze ve meyve sevkiyatlarında kesintilere sebep olabilir. Fakat bu ürünlerin yerini diğer ülkelerden getirilen ürünler ve yerli ürünler almaya başladıkça bu kısıtlamaların etkisi azalacak. " denildi.

Ayrıca Merkez Bankası, Türk ürünlerine getirilen yasakların Rusya'nın ithalat hacmine etkisinin az olacağı belirtilerek;

"Yasaklanan ürünler Ocak-Eylül döneminde Türkiye'den Rusya'ya ithal edilen ürünlerin %19'unu oluşturdu. Rusya kayısı ithalatında Türk ürünlerine bağımlılığı %67, domates ithalatında %55, üzüm ithalatında %45 seviyesinde." ifadelerine yer verildi.


Etiketler; #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Dünyada pazar çok. Yeter ki üretelim.