İsviçre dergisinden Türkiye itirafı

Haftalık olarak yayınlanan İsviçre dergisi ‘Weltwoche’ Türkiye itirafında bulundu. Derginin 17 sayfası İsviçre'deki Türklere ve Türkiye'ye ayrıldı.

İsviçre dergisinden Türkiye itirafı
22 Mart 2017 Çarşamba 14:25

Weltwoche’ dergisinin imtiyaz sahibi, başyazarı ve Federal Mecliste SVP Milletvekili Roger Köppel, Türkiye'ye yönelik açıklamaların yer aldığı "Dikkat, bu yazım anti Türk önyargıları aşmak için kaleme alınmıştır’ başlıklı yazıyı yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı adil olunması gerektiğine vurgu yapan Köppel, yazıda batının Türklere bakışını analiz etti.

Dergide 17 sayfalık kısımda yer alan Türkler ve Türkiye için Köppel,  "Yüzyıllardır bizim bakışımızı şekillendiren düşmanlık ve ırkçı anti Türk önyargıları içinde tepiniyoruz" itirafında bulundu. 

1933 yılından bu yana aralıksız yayınlanan ve haftalık 51 bin satış yapan dergide yer alan yazıda Köppel, "Bize bir çok yönden yabancı olduğumuz bir o kadar da çekici olan Türkiye’ye karşı da dış politikamızda tarih boyunca tarafsızlık konumumuzu muhafaza ederek kınamadan önce anlamaya çalışalım ve dürüst olalım" diyerek çağrıda bulundu.

Köppel, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan hakkında da ayrıntılara değindi. Vatandaşlarının demokratik desteğine güvenen Erdoğan'ın kanlı bir darbe ile öldürülmeye teşebbüs edildiğini ve en yakın danışmanlarının öldürüldüğünü vurgu yapan Köppel, Türkiye'nin terör örgütlerinin ablukası altında olduğuna değindi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.