İran, ABD'li askerleri gözaltına aldı!

İran, 10 ABD askerini gözaltına aldı ve 2 ABD botuna el koydu.

İran, ABD'li askerleri gözaltına aldı!
13 Ocak 2016 Çarşamba 00:35

İran, Basra Körfezi'nde 2 ABD botuna el koydu ve yaklaşık 10 askeri gözaltına aldı. İranlı yetkililer, hem askerlerin hem de botların yakın zamanda ABD'ye teslim edeceğini bildirdi. 

ABD Savunma Bakanlığı, 10 ABD'li denizcinin bulunduğu botlarla Kuveyt'ten Bahreyn'e seyir halindeyken teması kaybettiklerini belirtti.

Bir Pentagon yetkilisi, iletişin kopmasından hemen sonra, "İran makamlarıyla iletişim kurduk, personelimizin güvenliği ve iyi olduklarına dair tarafımıza bilgi verildi. Denizcilerimizin yollarına kısa sürede içinde devam etmelerine izin verileceğine dair teminat aldık" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes yaptığı açıklamada da, sorunların çözülmesi ve Amerikalı askerlerin serbest bırakılması için İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Pentagon tarafından, Kuveyt ve Bahreyn arasında seyir halinde bulunan Amerikalı askerlerin, İran Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alınıp, botlarına da el konduğunu ve Farsi Adası'nda tutulduğunu bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile konuya ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği belirtildi.

Amerikalı askerlerin, botları İran sularına girdiği için gözaltına alındığı ancak bunu kasten yapıp yapmadıklarının araştırıldığı ifade edildi.


Etiketler; #ABD #İran
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.