Ermeni Soykırımına red kararı veren Alman vekilden açıklama

1915 Sözde Ermeni Soykırım iddiaları Alman Federal Meclisi'nde oylandı ve kabul gördü. Oylamada tek red oyu veren Alman Milletvekili Bettina Kudla neden red oyu verdiğini ve tasarı ile ilgili konuştu.

Ermeni Soykırımına red kararı veren Alman vekilden açıklama
02 Haziran 2016 Perşembe 20:12

Almanda'ya bugün skandal Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili kabul tasarının oylaması vardı. Alman Federal Meclisi'nde yapılan oylamada tek red oyu veren   Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, 1915 Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin tasarının geçmesi ve tasarıya neden red oyu verdiği ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye'yi ve Ermenistan'ı ilgilendiren bu olayın değerlendirmesini yapmak Almanya'nın görevi olmadığını ifade eden Bettina Kudla, "Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir." dedi.


Alman Federal Meclisi tarafından oylanan ve kabul gören soykırım yasa tasarısının Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere ciddi zarar vereceğini belirten Bettina Kudla,  Türkiye ve AB arasında gerçekleşen sığınmacı anlaşmasınında bu durumdan etkileneceğini ifade etti. Bettina Kudla,  "Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum. Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf ortaya çıkacaktır." dedi.


Etiketler; #Bettina Kudla
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.