Birleşmiş Milletler, Rusya'nın 'güç azaltma' kararından memnun

Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün Suriye'deki güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi emrinden sonra Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Suriye'de bulunan güçlerinin azaltılması için verdiği karardan memnun olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın 'güç azaltma' kararından memnun
15 Mart 2016 Salı 13:01

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Suriye'de bulunan güçlerinin azaltılması için verdiği karardan memnun olduklarını belirtti. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Suriye'deki güçlerin azaltılması kararı için açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin ilk gününde Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklaması önemli bir gelişme. Bu kararın Suriye'deki krize siyasi çözüm ve ülkede barışçıl siyasi geçiş sağlamaya yönelik Cenevre'deki müzakerelerin ilerlemesi üzerinde olumlu etkisi olacağını umuyoruz" dedi. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.