2 Taliban grubu çatıştı: 200 ölü

Afganistan'da 2 Taliban grubu arasındaki çatışmalarda 200 taliban militanı hayatını kaybetti. Çatışmaların devam ettiği ve sivil halkında etkilendiği ifade ediliyor.

2 Taliban grubu çatıştı: 200 ölü
11 Mart 2016 Cuma 10:00

Afganistan'da iki taliban grubu arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sindent Zir Koh bölgesinden Molla Ahtar Muhammed Mansur'a bağlı militanlar ile Molla Muhammed Resul liderliğindeki diğer ayrılıkçı grup dün geceden bu yana çatışıyor. Çatışmaların bazı bölgelerde şiddetlendiği bildirilirken, sivillerde çatışmalardan etkilendi. 

Edinilen bilgiye göre iki taliban grubu arasındaki çatışmalarda 200 taliban militanı hayatını kaybetti. Çatışmalar sırasında birçok militanın da yaralandığı, taliban militanlarının sivil halka da zarar verdiği bildirildi. Üç ay önce Şindent'in Zir Koh bölgesinde aynı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 54 Taliban militanı ölmüştü. 

Taliban tarafından yapılan açıklamada çatışmaların iki grup arasında değil, güvenlik birimleriyle olduğu ifade ediliyor. Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanması ardından Molla Ahtar Mansur liderlik koltuğuna oturmuştu. Ancak Ahtar'ın liderliğini bazı örgüt grupları kabul etmemişti. Molla Muhammed Resul, kendini ayrılıkçı grupların lideri olarak ilan ettikten sonra her iki grup arasında çatışmalar başlamıştı. 



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.