YPG Rusya'da ofis mi açacak

Rus gazetesi, Rus Kommersant gazetesinin yaptığı bi iddiaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD üst düzey yetkililerinin Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerle görüşeceği bildirdi.

YPG Rusya'da ofis mi açacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rus gazetesi, Rus Kommersant gazetesinin yaptığı bi iddiaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD üst düzey yetkililerinin Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerle görüşeceği bildirdi.

Gazetenin iddiasına göre PYD'nin Moskova'da bir ofisinin açılması için adımların görüşeleceği yönünde. 

Reuters, 'Türkiye yaklaşık üç hafta önce Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'nın PYD ve silahlı kanadı olan YPG'ye destek verdiğinden şüpheleniyor' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Ankara'nın Suriye'nin kuzeybatısında kendi sınırlarına yakın bölgede Kürtlerin toprak kazanmasına müsaade etmeyeceğini Moskova'ya daha önce ilettiğini' ifade etti.

Açılacak bu ofisin DAEŞ ile mücadele kapsamında Rusya ile PYD'nin işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde olduğunu yazdı. Kommersant gazetesine konuşan Türk diplomat ise böyle bir girişimin Ankara tarafından çok sert tepki göreceğini ifade etti.



 


Etiketler; #rusya #PYD #ypg
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.