Pakistan\'da fabrika çöktü: 16 ölü, 70 yaralı

Pakistan\'da dört katlı fabrika çöktü. Yaşanan faciada en az 16 kişinin öldüğü, 70 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada bulunan yetkililerin enkaz altında en az 100 kişinin olduğunu söyledi.

Pakistan\'da fabrika çöktü: 16 ölü, 70 yaralı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Pakistan'da dört katlı fabrika çöktü. Yaşanan faciada en az 16 kişinin öldüğü, 70 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada bulunan yetkililerin enkaz altında en az 100 kişinin bulunduğunu söylemesi facianın boyutunu gözler önüne serdi.

Reuters’ın yaptığı habere göre,  arama kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmalarında beş kişiyi kurtarmayı başardıkları ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Facia sonucunda yaralanan kişiler hemen bölgedeki hastanelere sevk edildi ve tedavi altına alındı.  

Kentin güneyinde bulunan fabrikada yaklaşık 150 kişinin çalıştığı ve fabrikanın plastik poşet üreten bir fabrika olduğu ifade ediliyor. Enkaz altında kalan onlarca kişinin kurtarılmayı beklediği ifade ediliyor.

Facia ile ilgili açıklama yapan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, fabrikanın çökmesinin ardından üzüntüsünü dile getirirdi ve arama kurtarma çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdiğini belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.