Korkulan oluyor 2 milyon Halepli tehdit altında

İran'ın Kudüs Gücü ve Hizbullah 2 bin kişiyle Halep sınırına dayandı. Yoğun çatışmalar yaşanırken Rusya da kenti bombalıyor

Korkulan oluyor 2 milyon Halepli tehdit altında
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Halep sınırlarında çatışma yaşandığını bildirdi. Dört koldan kuşatılmaya çalışılan ancak IŞİD'in hakim olduğu bölgelerde kuşatmaya giremeyen Suriye ve İran orduları ile Hizbullah milisleri şimdi Türkiye Halep yolunu ele geçirmeye çalışıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Rakka operasyonu yapacaklarını söyleyen PYD'li teröristler ise Kobani ve Rakka hattındaki köylerde koalisyon desteği ile ilerleyişini sürdürüyor.

Daha önce İran Devrim Muhafızları komutanlığı yapmış Ksım Süleymani Halep sınırında askerleriyle selfie çekti. Burada Süleymani ve birliğinin 2 bin askerinin bulunduğu belirtiliyor. 

Öte yandan Halep'te yaşanan yoğun savaşa rağmen burayı terk etmeyen 2 milyon Suriyeli için ise nefesler tutulmuş durumda. Bölgede yaşanan yoğun çatışmanın Türkiye'ye mülteci akını olarak yansıyacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.