Vekil olamayacaklara 4 yıl prim

7 Haziran seçimlerinde seçilen ve 32 saat mesai yapan vekillerle ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. Sigortaları 4 yıl yatırılacak.

Vekil olamayacaklara 4 yıl prim
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Vekillerin özlük hakları ile ilgili çıkarılan torba kanunun sonuçları 7 Haziran'da seçilen vekillerde net bir şekilde görüldü. 2012 Tarihli yasa sonucunda 32 saat vekillik yapan 67 milletvekiline 4 yıl boyunca prim, 42 bin TL'den fazla peşin maaş ve ömür boyu sağlık hizmeti verilecek.

60 Günlük GSS prim borcu olanlara ilaç hizmeti vermeyen SGK'nın vekillerin implant dahil yüzlerce kalemdeki yüksek harcamaları finanse edecek olması tepki çekerken geçtiğimiz günlerde duyurulan ek maaş haberlerini dahi unutturacak bu haberi Hürriyet duyurdu.

Vekil adaylığı döneminde ciddi paralar harcandığı iddia edilerek bu paranın onların bir kısım harcamalarını karşılayabileceği iddia edilse de vatandaşa hizmet etmeyi maddi menfaatlerle ölçmemek gerektiği çoğu vekil tarafından ifade ediliyor.

Öte yandan bazı vekiller alacakları parayı iade etme hakları olmadığı için hayır kurumlarına bağış yapacaklarını belirtiyorlar.

Kaynak: Hürriyet

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.