Yurdışına kaçan HDP'li vekillerin maaş geri alınacak

Dokunulmazlıkları kaldırılan ve yurtdışına kaçan HDP'li vekillerin maaşları geri alınacak. HDP'li Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer dokunulmazlıkları kalkınca yurt dışına kaçması ancak maaşlarını alması tepki çekti. Meclis ise bu tepki sonrasında harekete geçti.

Yurdışına kaçan HDP'li vekillerin maaş geri alınacak
20 Mayıs 2017 Cumartesi 16:45

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan ve sözde milleti temsil eden  HDP'li Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer dokunulmazlıkları kalkınca yurt dışına kaçtı. Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen 2 HDP'li kaçak vekil, Meclis çalışmalarına katılmamalarına rağmen maaşları ödeniyordu. Bu durum kamuoyunun büyük tepkisini çekti. TBMM yönetimi de bu tepkiyi karşılıksız bırakmadı ve kaçak vekillerin, vekilliklerinin düşmesi durumunda ödenen maaşların geri istenmesi gündemine aldı.

TBMM Başkanlık Divanının önümüzdeki hafta yapılacak toplantısında, yurtdışına kaçan iki HDP'li Sarıyıldız ile Hezer'in 'devamsızlık' sebebiyle milletvekilliklerinin düşürülmesi görüşülecek. Bu kararın alınması halinde iki vekilin dosyası Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna gidecek. Komisyondan da aynı yönde karar çıkarsa, Meclis Genel Kurulunun onayı ile Sarıyıldız ve Hezer'in milletvekilliği düşecek. Alınacak kararla, 15 Kasım'dan itibaren yatırılan maaşların yanı sıra ödenek ve yolluklar da geri istenecek. Bu durumda, geçen yıldan beri Meclis çalışmalarına katılmamalarına rağmen Sarıyıldız ve Hezer'e ödenen yaklaşık 400 bin liranın 200 bin liranın üzerindeki bölümü geri alınmış olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.