MHP'den flaş iddia: Yeni hükümette CHP yok olacak

CHP'nin MHP'ye yönelik sert eleştirilerine yönelik açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, CHP'nin yeni sistem ile yok olacağını iddia etti.

MHP'den flaş iddia: Yeni hükümette CHP yok olacak
02 Şubat 2017 Perşembe 13:28

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, yazılı açıklama yaparak CHP’nin MHP’ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Çetin, yeni sistemle MHP'nin değil CHP'nin yok olacağını söyledi.

MHP'li Çetin'in yazılı açıklaması:

“Atatürk’ün mirasını yemekten başka bir maharet gösteremeyen CHP’nin hırçınlığı, milletten uzak HDP’ye yakın mevcut yapısıyla devlet idaresinde olamayacağını gayet iyi bilmesindendir. Temenni ettikleri gibi yeni sistemde yok olacak olan MHP değil, bizatihi kendi köksüz ve çürümüş ideolojileri ve ittifaklarıdır. Yapılmamış seçimlerden peşinen korkmak CHP âdetidir. Çünkü milletin kendilerine vereceği cevap bellidir. MHP ise hiçbir zaman seçimden korkmamış, milletinden kaçmamıştır. Yeni sistemde CHP cumhurbaşkanı çıkaramayacağını düşünse bile MHP çıkarabilecektir

7 Haziran sürecinde ortaya koyduğumuz bütün bu gerekçeler, bugün teker teker karşılık bulmuştur. Tıpkı dün söz verdiğimiz gibi bugün de anayasanın ilk dört maddesine dokundurtmadık. Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarını belirledik... Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden yapılmak istenen değişiklikleri engellemeye çalışanların unuttuğu şey, zaten onun hâlihazırda sınırsız yetkiye sahip Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğidir”

Kaynak: Milliyet


Etiketler; #CHP #MHP
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.