Meral Akşener MHP'den atıldı!

MHP Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i ihraç etti.

Meral Akşener MHP'den atıldı!
08 Eylül 2016 Perşembe 16:35

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, MHP'den ihraç edildi. Bir süre önce MHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Akşener için kurul bugün karar verdi. Akşener MHP'den ihraç edildi. Bu karar MHP'ye bomba gibi düştü.


İhraç kararının gerekçesi ise;

“Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün ‘Kesin Çıkarma Gerektiren Haller‘ başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir.”


Ayrıntılar gelecek...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.