CHP Grup Başkanvekili Altay'dan MHP lideri Bahçeli'ye çok ağır sözler

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi skandal sözler ile eleştirdi. Anayasa değişikliği ile ilgili Bahçeli'nin tutumunu eleştiren Altay, "Bahçeli'nin açıklamasında da anlıyoruz ki Bahçeli bir an önce saraya yaver olmak arzusuyla yanıp tutuşmaktadır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan MHP lideri Bahçeli'ye çok ağır sözler
12 Ocak 2017 Perşembe 17:34

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik skandal sözler sarfetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Anayasa Değişikliği Çalışmalarında AK Parti ve MHP anlaşma sağlamıştı. İki partinin anlaşma sağlamasına tahammül edemeyen CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, anayasa değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulundan geçmemesi halinde seçim olacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. Altay, "Bahçeli'nin açıklamasında da anlıyoruz ki Bahçeli bir an önce saraya yaver olmak arzusuyla yanıp tutuşmaktadır." dedi.

TBMM'de görüşülen Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşmeler sert geçiyor. Anayasa Değişikliğine karşı olan CHP, AK Parti ile bu konuda uzlaşan MHP'yi hedef aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda geçmemesi halinde seçim olacağı açıklamalarına sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda geçmemesi halinde seçim olacağı açıklamalarına işaret eden Altay, "Bu açıklamalar gösteriyor ki, bizim haftalardır iddia ettiğimiz gibi AKP ve MHP milletvekilleri, bir erken seçim baskısı, tehdidi altında, kanla kurulan, savaş yöneten, tam bağımsızlığımızı elde eden, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran milli iradenin tek ve yegane tecelligahı TBMM'yi işlevsizleştiren, sembolik hale getiren teklif için milletvekillerinin erken seçim baskısı altında açık açık evet oyu verdirildikleri bir kez daha tescillendi." şeklinde konuştu.

Bahçeli, saraya yaver olmak için yanıp tutuşuyor

Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasına skandal sözle tepki gösterdi. Altay, "Bahçeli'nin bir an önce saraya yaver olmak arzusuyla yanıp tutuştuğunun" anlaşıldığını ileri sürdü.

"Bizim kürsü işgalinin..."

TBMM kürsüsünü örgürlüğü korumak için işgal ettiklerini ifade eden Altay, "Bizim kürsü işgalinin, demokratik tepki hakkımızın, kürsüyü kırarak, kürsüde bulunan hatibi ve onun yanındaki milletvekillerine, çoğunluk şımarıklığı ve üstünlüğüyle hücum ederek, TBMM'yi yere deviren AKP milletvekilleri dün gece siyasi eşkiyalığın yeni örneğini sergilediler." dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.