Nursel'in Mutfağı 26 Şubat 2016 Cuma Bugün Muğla Mutfağı izle - Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi?

Anadolu'nun lezzetlerini evinize sunan Nursel'in Mutfağı hafta içi her gün Show TV'de izleyiciyle buluşuyor. Nursel'in Mutfağı 26 Şubat Cuma gününde Muğla Mutfağı'na konuk oldu. Nursel Ergin'in sunduğu Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Nursel'in Mutfağı son bölüm izle. Nursel'in Mutfağı yemek tarifleri. Muğla Mutfağı'ndan Patlıcan Oturtma, Sarma Kadayıf, Tekmil Fava ve Muğla Şurası'nın nasıl yapıldığını öğren.

Nursel'in Mutfağı 26 Şubat 2016 Cuma  Bugün Muğla Mutfağı izle - Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi?
26 Şubat 2016 Cuma 13:02

Nursel'in Mutfağı hafta içi hergün izleyiciye leziz yemeklerin tariflerini sunuyor. Postmodern Film Production tarafından yapılan Nursel'in Mutfağı farklı konseptiyle Anadolu'nun nefiz lezzetlerine konuk oluyor. haftaiçi her gün 12.00'da Show TV ekranlarında lezzet severlerin karşısında olan Nursel'in Mutfağı'nın bugün Muğla Yöresi lezzetlerine konuk oldu. Her bölüm birbirinden güzel yemek tarifleri ile izleyenleri güzel sürprizler bekliyor.

Nursel Ergin'in sunduğu program hafta içi her gün Anadolu'nun farklı lezzetlerini ekrana getiriyor. Nursel'in Mutfağı bugün Muğla'ya konuk oldu. Ege mutfağının leziz yemeklerini ayağınıza getiren Nursel'in Mutfağı bugün mükemmel lezzetlerle izleyicinin karşısına geçti.

Muğla'dan Ummuhan Hanım'ın konuk olduğu Nursel'in Mutfağı,  Ege mutfağdan Patlıcan Oturtma, Sarma Kadayıf, Tekmil Fava ve Muğla Sura2sının tarfilerini ve nasıl yapıldığını ekranlara getirdi.


Peki Ummuhan Hanım 26 Şubat Cuma günü hazırladığı lezzetlerin tarifi nasıl?


PATLICAN OTURTMA

MALZEMELER

7 adet patlıcan

3 adet domates

10 adet sivri biber

2 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Bir tutam maydanoz

Yarım kilo dana kıyma

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

Üzeri İçin;

2 adet domates

2 adet dolmalık biber

Patlıcanları Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları soyup halka halka doğrayın. Soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Son olarak biberleri de ikiye bölüp ince ince doğrayın. Diğer tarafta yarım kilo dana kıymayı bir tavaya koyup kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymalara yağ ekleyin. Sonrasında üzerine soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurun. Kavrulan kıymalara salça, toz biber, ve domatesleri ekleyin. Bir tutam maydanozu kıyıp, tuz , karabiber ve biraz da sıcak su ekleyerek pişirin. Öbür tarafta bir kaba yağ koyup doğradığınız patlıcanları kızartın. Kızarttığınız patlıcanları geniş bir cam kaba alın. Bir sıra patlıcanların üzerine bir sıra kıymalı harçtan koyun. Sonra tekrar patlıcan ve kıyma koyarak 4 sıra elde edin. Dolmalık biberleri ve domatesleri halka halka doğrayıp üzerini süsleyerek 200 derecede 15 dakika pişirin.

SARMA KADAYIF


MALZEMELER


750 gr kadayıf
2 yemek kaşığı Tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
Yarım su bardağı susam
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin;
7 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
Yarım limon

HAZIRLANIŞI


Kadayıfları geniş bir tepsiye yayın. Diğer tarafta tereyağını eritip üzerine sıvıyağ ekleyin. Tepsiye yaydığınız kadayıflara bu yağdan dökerek bütün kadayıflara yağı yedirin. İçi için, susamı bir tavaya koyup kavurun. Kavrulan susamı ve cevizi rondodan geçirin. Üzerine şeker de ekleyerek karıştırın. Sonrasında avucunuza biraz kadayıf alıp içerisine cevizli içten koyarak rulo gibi sarıp tepsiye dizin. 180 derecede fırına vererek pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbetin altını kapatarak birkaç damla limon sıkın. Pişen tatlıyı fırından çıkarın. Şerbetinde biraz harı geçince ikisi de sıcak şekilde şerbetleyin.

TEKMİL FAVA

MALZEMELER

4 su bardağı beyaz iç bakla

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

Bir tutam dereotu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım limon

1 yemek kasığı toz şeker

Bir tutam tuz

Sosu İçin;

1 adet kırmızı soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Baklayı güzelce yıkayın. Yıkandıktan sonra bir tencereye koyup sarımsakları bütün şekilde soğanı da birkaç parçaya bölerek ekleyin. Üzerine 2 parmak geçicek kadar soğuk su ekleyip haşlayın. Haşlandıktan sonra şekeri, tuzu, limonun suyunu ekleyin. Sonrasında ocaktan alıp blendırdan geçirin. İçerisine maydanozları ince ince kıyıp ekleyin. Sonra zeytinyağını da ekleyip karıştırın. Bir kaba iyice yayıp buzdolabına atarak dondurun. Diger tarafta bir tavaya yağı koyup kırmızı soğanı da doğrayıp ekleyerek kavurun. Donan favanının üzerine soğanları dökerek servis edin.

SURA

MALZEMELER

1,5 kilo kuzu parça eti

5 adet kuru yufka

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Et suyu

Tuz

Pilavı İçin;

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber

Üzeri İçin;

Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Etten bir parça ayırıp kalan etleri bir tencereye koyarak haşlayın. Ayırdığınız parçayı kuşbasından daha küçük doğrayın. Bir tavaya yağ koyup doğradığınız etleri ekleyerek kavurun. Pilavı için pirinçleri ıslayın. Bir tencereye yağ koyup ısladığınız pirinçleri süzüp ekleyin ve kavurmaya başlayın. Sonrasında haşlanan etin suyundan ekleyerek pilavı pişirin. Kavrulan etlere kuru yufkaları parçalayıp ekleyin. Üzerine biraz et suyundan da ekleyerek çok hamurlaşmayacak şekilde suyunu çektirin. Bir tepsiye kavrulan etleri ve yufkaları koyarak kenarlarına yayın. Orta kısmına yaptığınız pilavı döküp karabiber ekleyin. Pilavların üstüne de haşlanan etleri koyun. Son olarak üzerine tereyağı eritip dökerek 180 derecede pişirin.

Nursel'in Mutfağı 25 Şubat  Perşembe gününde hangi tarifler yer aldı?

Nursel'in Mutfağı'nda geçtiğimiz bölümdeDoğu Anadolu'nun incisi Kars Murfağı'na ev sahipliği yaptı. Nursel'in Mutfağı'nın dün yayınlanan bölümündeki konuğu Kars'tan Ülay Hanım, Kars yöresinden lezzetli yemek tariflerini hazırladı. Ülay Hanım dün yayınlanan bölümde,Hokkıri, Patatesli Erişte Pilavı, KArs KAzı Pilavı ve Fiyonk Tatlısı tariflerini binlerce izleyicisine sundu. 

HOKKIRİ

MALZEMELER

Yarım kilo dana kuşbaşı et

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru İçin;

2 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su

Sosu İçin;

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı nane

Paça Sosu İçin;

5 diş sarımsak

1 adet limon

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI

İlk olarak eti düdüklü tencereye koyup üzerine su ekleyip haşlayın. Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı kırıp tuz ve suyunu da ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru rulo yapıp 3 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz hamurları yine ince bir rulo yapıp 1 parmak kalınlığında tekrar kesin. Kestikten sonra hamura baş parmağınızla bastırıp sürükleyerek şekil verin. Diğer tarafta sosu için soğanı doğrayın. Bir tavaya tereyağı koyup eritin. Eriyen yağa doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğanlara pul biber ve nane ekleyip altını kapatın. Haşlanan etleri düdüklü tencereden alıp başka bir tencereye suyuyla birlikte döküp ocağa koyun. Üzerine yaptığınız hamurları ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp çorbaya ekleyip pişirin. Paça sosu için, sarımsakları dövüp, limonu sıkın. Dövdüğünüz sarımsakları limon suyunu, sirke ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Yaptığınız sosu üzerine döküp , diğer paça sosunu da yanına koyarak servis edin.

PATATESLİ ERİŞTE PİLAVI

MALZEMELER

1 kilo erişte

3 adet patates

2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tencereyi Yağlamak İçin;

2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak kesin. Bir tencereye sıvıyağı koyup doğradığınız patatesleri ekleyerek hafif kızartın. Diğer tarafta su kaynatıp üzerine erişteleri ekleyip biraz haşlayın. Haşlanan erişteleri süzüp çok az soğuk sudan geçirin. Sonrasında eriştelere haşlanmış mercimekleri ekleyip karıştırın. Başka bir tencereyi yağlayıp tencerenin kenarlarına ve dibine patatesleri dizin. Dizdiğiniz patateslerin üzerine karıştırdığınız erişte ve mercimeği dökün. Üzerine tereyağı eritip dökün. Sonrasında altını kısık ateşte açarak 15-20 dk pişirin.

KARS KAZI VE PİLAVI

MALZEMELER

1 adet kaz

5 su bardağı pirinç

2 su bardağı kuru üzüm

2 su bardağı tamas eriği

2 su bardağı kaz suyu

1 çay kaşığı sarıkök

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet portakal

HAZIRLANIŞI

Kazı yıkayıp üzerine su ekleyip 1 adet portakalı da ikiye bölüp ekledikten sonra 3 saat haşlayın. Kaz haşlandıktan sonra bir kaba çıkarın. Diğer tarafta tamas eriğini bir tencereye koyup üzerine de su ekleyerek haşlayın. Haşlandıktan sonra biraz sulu bir şekilde süzün. Pilavı için pirinci ıslayın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Eriyen yağa kuru üzümü ekleyip kavurun. Kavrulan üzümlere tamas eriklerini ekleyin. Sonrasında pirinci de süzüp ekleyerek kavurun. Üzerine sarı kökü ekleyip karıştırın. Kavrulduktan sonra tuz,kaz suyu ve normal su ekleyerek demlendirin. Haşlanan kazın içini demlendirdiğiniz pilavla doldurup iple sararak fırına verip 200 derecede kızartın. Sonrasında pilava biraz daha su ekleyip pişirin. Pişen pilavı bir tepsiye yayıp üzerine kızaran kazın iplerini çıkarıp üzerine koyarak servis edin.

FİYONK TATLISI

MALZEMELER

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar su

Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

Yarım limon

Üzeri İçin;

Toz antep fıstığı

Kızartmak İçin;

Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Hamuru için unu bir kaba koyup üzerine yumurta, kabartma tozu, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 bezeye ayırıp açın. Açtığınız hamurları dikdörtgen şekilde kesip ortasından sıkarak fiyonk şeklini verin. Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp 1-2 damla limon sıkın ve soğumaya bırakın. Yaptığınız fiyonkları yağda kızartın. Kızaran tatlılara ılık şerbeti döküp şerbetleyin. Şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serperek servis edin.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.