Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kaldırılıyor. Beren Saat'in başrolünde olduğu dizi reyting kurbanı mı oldu?

Ekranlara geldiği günden bu zamana kadar beklentileri karşılamayan Muhteşem Yüzyıl Kösem, final yapıyor. Peki Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi neden final yapıyor? Muhteşem Yüzyıl'ın Kösem Sultan'ı Beren Saat kimdir? Muhteşem Yüzyıl reyting kurbanı mı oldu? Detaylar Haberimizde..

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kaldırılıyor. Beren Saat'in başrolünde olduğu dizi reyting kurbanı mı oldu?
08 Mart 2016 Salı 00:47

Star Tv'nin büyük umutlarla sezona başladığı  "Muhteşem Yüzyıl Kösem" ekranlara veda ediyor. Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan dizi büyük başarı yakalamış daha sonrasında yapımcı şirket Kösem Sultan'ın hayatını dizi yapacağını duyurmuştu. Beren Saat, Hülya Avşar gibi zengin oyuncu kadrosuna sahip  "Muhteşem Yüzyıl Kösem" açıklamalara göre reyting kurbanı oldu. Peki gerçekten ekranlara veda edecek Kösem Sultan reyting yüzünden mi final yapıyor.

Hülya Avşar'ın Safiye Sultan,  Beren Saat'in Kösem Sultan rolünde oynadığı dizi hem bütçe bakımından hemde güçlü oyuncu kadrosuyla büyük beklentilerle ekranlara gelmişti. Ancak hayaller suya düştü ve dizi beklediği reytinge bir türlü ulaşamadı. Dizinin ilk başlangıcında Kösem Sultan rolünü  Anastasia Tsilimpio canlandırıyordu. Reytinglerin kötü olması sonra yapımcı alel acele Beren Saat'i diziye sokmuş ancak reyting konusunda yine başarıyı yakalayamadı. 

Şüphesiz perşembe akşamları Kanal D'de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu'nun reytingleri altüst etmesi  "Muhteşem Yüzyıl Kösem" izlecisinde büyük azalmaya sebep olmuş olabilir. Dizide Birinci Ahmet karakterine hayat veren Ekin Koç’un kötü performansı, izleyicinin büyük eleştirilerine neden olurken, Beren Saat'te oyunculuyla dizinin final yapmasına engel olamadı. 

Dizinin sona ermesi ile ilgili bir iddiada senaryosunun izleyicinin dikkatini çekmemiş olması. TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul şüphesiz dizinin seyirci kitlesini azatmada büyük bir etken. Kösem'de gösterilen saray hayatı büyük eleştiri toplarken, bu durumun final yapmasına büyük bir etken olduğu söyleniyor.

26. Bölümde Final yapıyor


Muhteşem Yüzyıl Kösem’inde yurtdışı satışları 1 yıl öncesinden yapılmıştı. Bu nedenle Kösem Sultan düşük reytinglerine rağmen yayında kaldı. Ancak dizinin yayın kanalı Star TV, Kösem Sultan’ı 26. Bölümde kesin olarak bitirme kararı verdi.

Muhteşem Yüzyıl Kösem, 12 Mayıs’ta final yaparak ekranlara veda edecek.

Beren Saat




26 Şubat 1984 tarihinde, Ankara’da dünyaya gelen Beren Saat, ilk ve orta eğitimini TED Koleji'nde tamamladı. Başket Üniversitesi İşletme mezunu olan Saat'in hayatı ürkiye’nin Yıldızları adlı T.V. programındaki ikincilik ile değişti. 
Beren Saat, 2004 yılında Aşkımızda Ölüm Var ve 2005 yılında Aşka Sürgün adlı dizilerde rol ald Beren Saat'in tanınmasına vesile olan dizi  Hatırla Sevgili oldu. Bu dizide canlandırdığı Yasemin rolü ile, 2006-2008 yılları arasında Türkiye’yi ekran başına kitlemeyi başardı.

Beren Saat'in sükse yaptığı yapım Şüphesiz Aşk-ı Memnu adlı dizide canlandırdığı Bihter adlı karakter oldu. Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber başrollerini paylaştığı Aşk-ı Memnu, kısa sürede Türk Televizyonları’nın en sevilen yapımlarından birisi oldu. Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan yapımdaki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber oynadıkları sevişme sahneleri haber bültenlerine kadar kendisine yer buldu.

2010 yılında "Fatmagül'ün Suçu Ne?" adlı dizi filmde Engin Akyürek ile beraber başrolü oynadı.Rexona ve Patos markalarının reklam yüzü olan Beren Saat, 2013 yılında Amerikan dizisi Revenge'in Türkiye uyarlaması olan “İntikam” dizisinde Nejat İşler ile başrol oynamıştır. 
29 Temmuz 2014 tarihinde şarkıcı Kenan Doğulu ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde evlendi.

Beren Saat, Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği, "Kösem Sultan" Kösem Sultan'ı canlandırdı.  

Dizi ve Filmleri

2004 - Aşkımızda Ölüm Var 

2005-2006 - Aşka Sürgün 

2006-2008 - Hatırla Sevgili 

2007 - Avrupa Yakası 

2008-2010 - Aşk-ı Memnu 

2009 - Güz Sancısı

2010 - Gecenin Kanatları

2010-2012 - Fatmagül'ün Suçu Ne? 

2012 - Gergedan Mevsimi

2013 - Benim Dünyam

2013- 2014 - İntikam 

2015 - Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan (Kösem Sultan)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.