En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları 2018

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ilk başta hediye araştırılması yapıldı. Bu aşamayı geçenler şimdide sevgilisine göndermek ya da söylemek için sevgililer günü mesajlarını aratıyor. Peki Sevgililer günü nedir, nereden gelmektedir? Kısa, özlü, WhatsApp resimli ve en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları kamusaati.com adresimizde...

En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları 2018
13 Şubat 2018 Salı 16:46

Sevgililer Günü mesajları ile sevdiğinize en güzel yeni mesajlar gönderebilirsiniz. Yılda bir gün kutlanan ve sevgililer için özel anlam ifade eden bu günde sevgilinize gönderebileceğiniz kısa, anlamlı ve resimli Sevgililer Günü mesajlarını hazırladık. 

Sevgilileri Günü mesajları 2018:

- Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağınaufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!

- Paylaştıkça çoğalan tek şeyin sevgimiz olduğunu hiç unutmayalım ve sevgimizi daima çoğaltalım sevgilim. Daha nice mutlu sevgililer gününe.

- En huzurlu, en mutlu gündü. Sevgililer günümüz kutlu olsun hayatımın anlamı. Seni çok seviyorum.

- Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun!

- Hani gözler vardır sözleri anlatır, hani sözler vardır gözleri anlatır, bir de aşk vardır seni anlatır… Nice sevgililer günlerine minik bebeğim.

- Gözlerin için uygun bir renk bulamadım, hangisi olsa zaten içim yanıyor. Tenine göre uygun çiçek bulamadım, hepsi zaten kokusunu senden alıyor. Sevgililer günün kutlu olsun.

- Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. Şimdi uzaklarda senin bir yudum sevgine hasretim sevgilim. Seni hasretimi tüketircesine kucaklıyorum.

- Kimsin sen? Yaşamak isteyip de yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim sevgilimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim.

- Ömrüm iyiki benim hayatımdasın, seni seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun bitanem.

- Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.

- Sevginin olduğu yerde güneş batmazmış. Güneşimiz hiç batmasın. Sevgililer Günümüz kutlu olsun.

- Beni karanlıktan aydınlığa, yalandan gerçeğe, ölümden ölümsüzlüğe götürdüğün için teşekkürler. Seni seviyorum. Daha nice günlere hep birlikte canım.

- Sen çöllerde serap gibisin, engin denizlerde yakamoz gibisin, ışığım sensin, güneşim sensin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!

- En imkânsız hayalimdi, sabah seninle uyanmak. Ömrümün sonuna kadar seninle yaşamak. Sevgililer günümüz kutlu olsun.

- Sevgililer öpüşürken neden gözlerini kapatır bilir misin? Çünkü gözleriyle değil de kalpleriyle görmek isterler. Yani hissetmek isterler. Ben de seni ruhumun derinliklerinde hissediyorum sevgilim çünkü seni çok seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun!

- Verilebilecek en güzel hediyeydi, sevgilerin en yücesine tadılabilecek hazzın en doyumsuz olanıydı yaşadığım, koklanabilecek en güzel koku, görebileceğim en güzel görüntü, sevdaların en deriniydi yaşanmışlardan, duyulabilecek en ilk sıcaklık. Ve böylesi bir günde gelmesende görmesende sevmesende en büyük mutluluk, sesini duyabilmek, binlerce teşekkür binlerce sevgi sana...

- Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni, en büyük hediye odur bana.

- Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için aşığımsana!.. Sevgililer Günnü kutlu olsun birtanem, seni çok seviyorum.

- Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hanı en güzel asklar imkânsız gelir ya insana, imkânsız olduğun için tutkunum sana.

- Gönlüme taht kurdun, gönlümün sultanı oldun, gece gökyüzünde parlayan yıldızım, sabah ise ruhuma doğan güneşim oldun. Sevgililer günün kutlu olsun!

En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgilileri Günü Mesajları için TIKLAYINIZ..

Sevgililer Günü Nereden Gelmektedir?
 

Sevgililer Günü, Katolik kilisesi inanışına dayanan bir kutlamadır. Roma İmparatoru II. Claudius savaşçı bir imparatordu ve tüm erkeklerin asker olması gerektiğine inanıyordu. Bunun için erkeklerin evlenmesini yasaklamış ve askere alınmasını şart koşmuştu. Ayrıca imparator Claudius döneminde hristiyanlık yasaktı ve hristiyan olanlar için ölüm emri çıkarılmıştı. Emre uymayan Valentinus, askerler tarafından yakalanıp hapse atılmışştı. Zindanda bulunan gardiyonlardan birisi hristiyanlığın mucizelerini duymuş ve Valentinus'tan kardeşinin gözlerini açmasını istemişti. Gardiyan güzel ve zeki olan, gözleri görmeyen Julia'yı Valentinus'un yanına gizlice getirdi. Valentinus'un anına gelen Julia, "Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı? Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum." dedi. Valentinus ise, "Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım." diyerek beraber dua ederler ve Julia'nın gözleri açılır. Ertesi gün Valentinus idam edilir ve ölmeden önce Julia'ya mektup yazar. Mektubun Julia'ya ulaştığı tarih 14 Şubat 270'tir. Valentinus Julia'ya Tanrı'ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını "Senin Valentine'ından" yazarak gönderir. Tarihçilere göre efsane olan romantik aşk, Valentine'nin şerefi ve onuru için 14 Şubat 496 yılından Papa Gelasius tarafından ilan edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır. 

Aziz Valentine isimli din adamından ismini alan St. Valentine's Day, Türkiye'de Sevgililer günü olarak kutlanıyor. 1969 yılından itibaren ise kilise St. Valentine Day gününü kilise takviminden çıkarmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.