CS:GO Rank Sistemi ve Skinleri

CS:GO Rank Sistemi ve Skinleri
04 Kasım 2017 Cumartesi 11:10

Çevrim içi bir biçimde oynanan CS Go bir tür aktif nişancı oyunudur ve birinci şahıs tarafından oynanır. Oyunda bir tür rütbe yani rank sistemi bulunuyor bu sistem oynayan kişinin CS GO içerisindeki başarı yani bir nevi yetenek durumunuzu gösterir. Oyuna ilk başlandığı sırada rekabetçi mod ile oynayabilmek için gerekli şart 3 leveli tamamlamaktır. Daha sonra devam edilecek olan 10 rekabetçi oyun sayesinde sistem oyuncunun ne durumda olduğunu belirlemeye çalışır. Detaylı makalemiz how to rank up in csgo referans alınarak hazırlanmıştır.

Rank Nasıl Atlanır?

Sisteme ilk kez dahil olan kişilerin sık sık sordukları sorulardan biri ise rank nasıl atlanır sorusudur. Oyuncu bu belirlemede 21 saatlik bir değerlendirmeye tabi tutulur. Bu değerlendirme 2 oyunu kapsamaktadır. Bu esnada oyuncunun yeteneğine yakın olan gruplar ile eşleşmesi sağlanarak sistem ortalama yetenek hakkında bilgi sahibi olur. Ayrıca 21 saatlik bir bekleme süresi de bulunuyor. Bu süreler 4 defa da tamamlanır. Oyuncu ilk 10 maçı başarılı bir biçimde tamamladıktan sonra oynanmış olan son grubun rank düzeyi ne ise sistem oyuncuya o seviyede bir rütbe verecektir. Verilen rütbe sabit olmamak ile birlikte oyuncunun oyuna başlayacağı rankı da belirlemiş olur. Örneğin ilk 10 maçı tamamlayan bir oyuncu kalaş denilen yani mg rütbesi ile oyuna başlamaya hak kazandı ise sonraki maç onun oyundaki rütbesini değiştirecektir. Oyuncu eğer maçta kötü bir performans gösterdi ise silver seviyesi denen gümüş seviyeye kadar düşme ihtimali bulunuyor. Fakat iyi oynanması durumunda ise oyuncu ödüllendirilerek rütbesi arttırılacaktır. AWP'yi iyi kullanan oyuncunların rütbesi yüksek olur ve değerli awp skins sahibi olurlar.

Yani oyuncu kaliteli bir performans ile Global Elit seviyesine kadar rank atlama imkanına sahiptir. CS:GO rank sistemi görüldüğü gibi sürekli değişiklik gösteren bir sistemdir. Global Elit seviyesindeki oyuncular ise oyun içinde CS GO Eco Guide mantığına oldukça hakimdirler.

Rank Nasıl Belirlenir?

Aslında bu soruya rank nasıl atlanır sorusu kadar net bir cevap bulunmasa da her bir rütbe arasında belli bir puan seviyesi olduğu söylenebilir. Oyuncu oyun başarısına göre bu belirlenen puan sınırına geldiğinde CS:GO rank sistemi oyuncuyu otomatik olarak bir sonraki seviyeye çıkarıyor.

Bu noktada önemli olan puanlamaya katkı sağlayan unsurlardır bu unsurlar arasında oyuncunun atışlardaki isabet sayısı, kill sayısı, skor sayısı ve Edo sayısı puan kazanmayı öncelikli olarak etkiliyor. Bu unsurlardan rakip takımda bulunanların rütbesi ise puanlamada bir kat sayı görevinde bulunuyor.

Oyuncuların genellikle rank nasıl atlanır sorusu kadar merak ettikleri diğer bir konu da kazanılan onca oyunun içinde sadece bir iki oyun kaybedince neden rütbenin düştüğüdür. CS:GO rank sistemi içerisinde her bir rankta oyuncuların ulaşması gerekli olan belli bir sayı vardır. Yani bir nevi taban sayısı bu sayı kazanılan oyunlardan alınan puanlar ile elde edilemez ise sistem otomatik olarak oyuncunun seviyesini düşürüyor. Oyuncu eğer sürekli olarak yüksek puanlı oyunlar kazanır ise artı puan elde ettiği için rank seviyesi de anında yükselmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.