Yağmurda kaldığınızda hayat kurtaracak 5 yöntem

Saatler içinde güneşli gökyüzünden sağanak yağışa geçmek ne yazık ki alıştığımız bir durum oldu... Evden çıktıktan sonra aniden değişen hava şartlarına karşı ayak uydurmak için adınız gibi bilmeniz gereken yöntemler var.

Yağmurda kaldığınızda hayat kurtaracak 5 yöntem
21 Temmuz 2017 Cuma 14:25

1- Gazete kağıdıyla ayakkabı kurulamak

ayakka

Sırılsıklam olan ayaklarınızı kurutmak için çorabınızı değiştirdiniz, peki ya ayakkabı? Bunun için yapmanız gereken şey gazete kağıdıyla ayakkabı kurulamak. Ayakkabınızın içine gazete kağıdı koyun ve saat başı değiştirin.

2- Islanan saçlar için mikrofiber havlu

rtrt

Havalı bir fön çektirdiniz ve evden adım attığınız anda sağanak başladı. Güzelim fönü yağmur aldı götürdü, bari hastalık getirmesin diyerek, hızlı bir şekilde saç kurulama yöntemini paylaşalım: Mikrofiber havlular bu iş için biçilmiş kaftan! Başınızı havlu yardımıyla ovun. Bu işlemi ıslak çoraplar için de uygulayabilirsiniz. Mikrofiber havluyla ıslak çorabı sarmanız yeterli.

3 -Yazın ortasında bot giymek istemeyenlere;

sandalaet

Plastik ve platform tabanlı sandeletleri tercih edin. Bu şekilde ıslanan sandaletleri kolayca kurulamak mümkün.

4- Islanınca şekle girmeyen saçlar için el kremi

el kremi

Yağmur sonrası inanılmaz bir hal alan saçları da kremle yatıştırıyor ve şekle sokuyoruz. Islak saçları mikrofiber havluyla kuruladıktan sonra bir miktart el kremini avucunuza alıp saçlarınıza yedirin.

5- Yağmura denk gelen süet ayakkabıları süngerle kurtarmak

suet

Yağmurda mahvolan süet ayakkabıları kurtarabiliriz. Yağmur sonrası oluşan lekeleri silgiyle temizleyin. Ardından ayakkabının her alanını eşit bir şekilde nemlendirin ve süngerle ovup, kurumaya bırakın.


Etiketler; #yağmur
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.