Vize serbestisi için karar 4 Mayıs'ta belli olacak

Vize serbestisi için Avrupa Komisyonu'nun, Ankara'nın gereken şartları yerine getirip getirmediğine ilişkin kararını 4 Mayıs'ta açıklayacak.

Vize serbestisi için karar 4 Mayıs'ta belli olacak
20 Nisan 2016 Çarşamba 16:11

Vize serbestisi için kritik tarih açıklandı. Vizesiz Avrupa seyahati için Türkiye gereken şartları yerine getirdi mi? Vizeler ne zaman serbest olacak? Vizesiz Avrupa yolu Türkiye'ye açılacak mı? AB tüm bu soruların yanıtını 4 Mayıs tarihinde verecek. Avrupa Komisyonu, 'vizesiz Avrupa' için Türkiye'nin gereken şartları yerine getirip getirmediğine 4 Mayıs'ta karar verileceğini açıkladı.

AFP'nin haberine göre; 18 Mart'ta varılan anlaşma hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Komisyon, 4 Mayıs'ta Türkiye için vize serbestisi ilerleme raporunu yayınlayacak. Ve eğer Türkiye, kalan temel ölçütleri karşılayacak gerekli tedbirleri alırsa, raporun ardından Türkiye'nin 'vizesiz seyahat listesi'ne dâhil edilmesine yönelik kanun teklifi gelecek." AB, Türkiye ile varılan anlaşma kapsamında, Avrupa'ya yönelik mülteci akınının durdurulması noktasında "büyük ilerleme" sağlandığını belirterek, geri kabul edilen mülteciler için şartların iyileştirilmesi konusunda Ankara'ya çağrıda bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, dün yaptığı açıklamada, vizesiz geçiş için öne sürdükleri şartları sulandırmayacaklarını söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.