Viranşehir'deki saldırıyla ilgili 26 gözaltı

Viranşehir'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığını bildirildi. Saldırı sonucu 2 kişi de hayatını kaybetti.

Viranşehir'deki saldırıyla ilgili 26 gözaltı
18 Şubat 2017 Cumartesi 15:58

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin belirlendi ve soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Tuna yaptığı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'nde dün gerçekleştirilen patlamanın ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bu kapsamda olayda kullanılan bomba yüklü aracın Mardin'in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildiğini ifade eden Tuna, "Terör saldırısını, PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini değerlendiriyoruz, soruşturma kapsamında 26 şüpheli gözaltına alındı." dedi.

Tuna, terör saldırısı nedeniyle ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşların Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu'na müracaat edebileceğini belirtti.

SALDIRIDA 1 TON BOMBA KULLANILDIĞI SAPTANDI

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, 1'i çocuk 2 kişinin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında onlarca apartmanın harabeye, otomobillerin ise hurdaya döndü. Saldırıyı yapan PKK'lı terörist ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon ise devam ediyor. Yapılan ilk incelemede ise çalıntı olduğu değerlendirilen araçta 1 ton bomba kullanıldığı saptandı.

185 bin nüfuslu Viranşehir'de, adliye ve emniyet personelinin kaldığı lojmanların bulunduğu Yenişehir Mahallesi 1650'nci sokakta, dün saat 20.30 sıralarında bomba yüklü bir araç, teröristlerce infilak ettirildi. İlçenin her yerinden duyulan patlamanın ardından, bölgeye güvenlik güçleri ile sağlık ve kurtama ekipleri sevk edildi.

ANONS İLE İZİNLİ DOKTORLAR DA HASTANELERE ÇAĞRILDI

Olay yerine gelen ekipler, patlamanın ardından yanan bomba yüklü aracı, itfaiye ve TOMA adı verilen zırhlı polis aracı ile söndürüp, yaralıları ilk müdahalelerini yaparak ambulanslarla hastaneye sevk etti.

İlk aşamada hastaneye kaldırılan 16 yaralı arasında bulunan zabıt katibinin çocuğu 11 yaşındaki Ahmet Gökhan Günak doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan diğer 15 kişi ise Viranşehir Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan ilk müdahale sonrası Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Bu arada patlamada cam kırıklarının isabet etmesiyle hafif yaralanan ve geçici işitme kaybı yaşayan çok sayıda kişi de hastanelere başvurdu. Yaşanan yoğunluk üzerine belediye hoparlörlerinden yapılan anons ile izinli ve evde olan doktor ve sağlık görevlileri acil olarak hastanelere çağırıldı.
 
BEKÇİ DE ŞEHİT OLDU
 
Bu arada adliye lojmanı önündeki güvenlik kulübesinde bekçi olarak görev yapan ve kendisine ulaşılamayan Emniyetin bekçi kadrosunda görevli İbrahim Kete'nin bulunması için çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma sonunda gece geç saatlerde Kete'nin cenazesi de patlamanın olduğu bölgedeki enkazda bulundu.
 
BAKANLAR GELİYOR
 
Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, incelemelerde bulunmak üzere kente geliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.