Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni silahları

TSK yeni alacağı silahlar ve geliştirilmiş sistemler sayesinde Güneydoğu'da PKK ile mücadelede baskınlığını arttıracak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni silahları
05 Şubat 2016 Cuma 01:01

Güneydoğu bölgesinde uzun zamandan beri devam eden PKK çatışmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri yeni bir yöntem denemeye karar verdi. Şehrin içinde yaşanan çatışmalarda kullanılmak üzere yeni silahlar belirleyen TSK, bu sayede sokak içlerinde de etkin silah kullanabilecek. Silahların yanında TSK, yepyeni sistemleri de kullanmaya başlayacak.

Kullanılacak olan yeni sistemlerden en çok dikkat çekeni silah sesinde atışı yapan kişinin yerini tespit eden sistem oldu. Bu sistem sayesinde PKK'lıların yeri kısa süre içerisinde tespit edilebilecek. Bunun dışında askerlerimizin atış yaparken yerlerinin tespit edilmesini önleyebilmek için 'köşeli silah' kullanımına başlanacak. Bu sayede güvenlik görevlileri hedef haline gelmeden nişan alabilecek.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.