Türk donanmasına ait 'kayıp' savaş gemileri için açıklama

Türk donanmasına ait olan 14 savaş gemisinin 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminde ortadan kaybolduğu iddiasına açıklama yapıldı.

Türk donanmasına ait 'kayıp' savaş gemileri için açıklama
19 Temmuz 2016 Salı 14:50

15 Temmuz'dan bu güne kadar kayıp olduğu iddia edilen Türk donanmasına ait 14 gemiyle ilgili Rusya ve Yunanistan’dan açıklamalar geldi.

Sputnik'e açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndanbir yetkili, "Türk gemilerinin Yunan limanlarına girdiğini doğrulamıyoruz. Türk filosunun tüm gemilerini ilk andan itibaren dikkatle takip ettik. Onların hareketlerini biliyoruz. Konuşmalar aracılığı ile onların (gemilerin) bir aşamada Yunanistan karasularına girmek istediğine dair bilgi edindik. Ama böyle bir şey olmadı." ifadesinde bulundu.

Bir başka askeri ve diplomatik kaynaktan elde edilen bilgide ise Türk donanmasına ait dört savaş gemisinin Karadeniz’de olduğunu ve bu gemilerden hiçbirinin Rus limanlarında olmadığının altını çizdi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
volkan - 8 yıl önce
arkadas savas gemisi takip sistemi yokmu ? nasil bulunamaz Allah Allah ya