Terörist Berna Yılmaz'ın serbest kalması için CHP'li vekiller eylem yapmış

İstanbul Bayrampaşa'da polise silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştiren 2 kadın teröristten Berna Yılmaz'ın 2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ettiği öğrenildi. Protesto sonrası tutuklanan Yılmaz'ın, o dönemde CHP'li ve HDP'li birçok vekil serbest kalması için eylem yapmışlardı.

Terörist Berna Yılmaz'ın serbest kalması için CHP'li vekiller eylem yapmış
03 Mart 2016 Perşembe 15:55

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C Kapısı'na iki kadın terörist, saldırı düzenlemişti. İki terörist, el bombası ve uzun namlulu silahla polislere yönelik düzenlediği saldırı sonrası olay yerinden kaçmışlardı. 

Saldırı sonrası kaçan 2 kadın teröristin Bayrampaşa Gazi Sokak'ta girdikleri binaya sıkıştı. Bina çevresini kuşatan polis ekipleri düzenledikleri operasyon sonrasında 2 kadın teröristi ölü geçirdi. 
Saldırıyı gerçekleştiren 2 kadın teröristin yapılan incelemeler sonrasında kimlikleri belli oldu. DHKP C üyesi militanı teröristlerin isimlerinin Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi.

Berna Yılmaz Kimdir?

Öldürülen teröristlerden Berna Yılmaz'ın ismi yabancı değil. Polise saldıran ve ölü ele geçirilen Yılmaz, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı pankart açarak protesto edenlerden birisi.




Yaptıkları protesto sonrasında Berna Yılmaz tutuklanmış ve mahkemeye çıkarılmıştı. O dönemde DHKP-C'li militan Berna Yılmaz'ın mahkemesine dönemin  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin olmak üzere HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen ve Avukat Turgut Kazan katılmıştı.



Mahkemenin 8 yıl hapis cezası vermesinın ardından birçok CHP'li ve HDP'li vekiller eylemlere katıldı. Berna Yılmaz'ın tutuklu kaldığı süre zarfırnda CHP Gençlik Kolları Yılmaz için eylemler düzenlemişti. Eylemlere katılan CHP'li Mahmut Tanal, terörist Berna Yılmaz için halay çekmiş, dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmişti.  20 ay cezaevinde tutuklu kalan Yılmaz daha sonra serbest bırakılmıştı. Canlı bomba olarak yargılanırken CHP'lilerin desteği ile serbest kalan DHKP-C'li kadın terörist, bugün Çevik kuvvete el bombası ve silahla saldırdı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.