Terör propagandası yapan 2 kişi tutuklandı

Twitter, Facebook ve Youtube üzerinden terör propagandası yapan 10 bin kişinin soruşturması devam ederken, sosyal medya hesaplarından terör propagandası yaptığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Terör propagandası yapan 2 kişi tutuklandı
24 Ocak 2017 Salı 20:35

İçişleri Bakanlığı, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya mecralarında 10 bin kişi soruşturma ve adli sürecin devam edeceğini açıkladı. 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarla PKK/KCK terör örgütüne destek veren bazı kişilerin sosyal paylaşım sitesi Twitter adresleri üzerinden vatandaşları galeyana getirdiği tespit edildi. 

Bu kapsamda terör örgütü TAK tarafından üstlenilen saldırılar öncesinde ve sonrasında paylaşım yaptığı belirlenen E.E.Ş. ve M.S.D. gözaltına alındı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.