Tarihte bugün (28 Mart) neler yaşandı?

Tarihte bugün olaylar nelerdir? Tarihimizde birçok olay gerçekleşmiş. Peki 28 Mart tarihlerinde hangi önemli olaylar yaşanmıştır? Bugün me oldu diye merak edenler, yaşanmış önemli olayalra kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün (28 Mart) neler yaşandı?
28 Mart 2017 Salı 15:15

Tarihimizde 28 Mart gününde yaşanmış birçok olay ve hadise yer alıyor. Geçmişimizde bu tarihte kimler öldü, hangi olaylar yaşandı. Tarihin akışını değiştiren hangi durum 28 Mart'ta yaşandı. Tarihte bugün yaşanan olaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Birçok kişi bugün ne oldu? diye merak ediyor. İşte Tarihte yaşanmış olaylardan bazıları şu şekilde;

28 Mart 1854 Kırım Savaşı: Fransa Rusya'ya savaş açtı

28 Mart 1933 Hitler, Yahudileri ve Yahudilere ait mağazaları boykot için emir verdi.

İngiliz yazar Virginia Woolf Sussex'te evinin yakınında kendisini Ouse Irmağı'na atarak intihar etti. Cesedi bulunamadı. 1882'de Londra'da doğan Woolf hiç okula gitmemiş, evde eğitim görmüş ama yüzyılın edebiyat dehalarından biri olarak kabul edilmişti. En tanınan romanları arasında Mrs. Dalloway, Dalgalar, Deniz Feneri, Orlando ve Kendine Ait Bir Oda sayılabilir.

'Baba'' (1972) filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görülen Marlon Brando, sinema sektörünün Kızılderililere karşı tutumunu protesto ederek, ödülü reddetti.

Ülkemizde yaşanan bazı önemli olaylar ise şu şekilde;

- Kilis'ten 26 Mart sabahı hareket eden Fransız kuvvetleri,Kilis-Antep yolunu kapatan Teğmen Şahin komutasındaki milli kuvvetlerle çarpıştı. Şahin Bey şehit düştü.

- Adapazarı ve civarında 2.831 kişinin öldüğü bir deprem oldu. Mısır Kralı Faruk deprem felaketzedelerine 1000 Mısır lirası yardımda bulundu. 

- Türkiye'de Anayasa'nın halkoyuna sunulması hakkındaki kanun kabul edildi.


28 Mart tarihlerinde neler yaşandı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.